Hokejová turistika: Pätnásť hodín autom do Rigy a fandenie v krojoch z Matice

Slovenskí fanúšikovia v Rige.
Slovenskí fanúšikovia v Rige. (Autor: JELENA LEVŠINA/IIHF)
Boris Vanya|16. máj 2023 o 16:58

V Rige sa po rokoch opäť naplno prejavuje slovenská hokejová turistika.

RIGA. Do hľadiska Riga Arény stúpal po schodoch fanúšik v slovenskom drese držiac v ruke modrú šiltovku so slovenským znakom.

Míňajúc jedného z lotyšských priaznivcov mu ju podal a pokračoval ďalej k svojej skupinke. Vzápätí sa im na chvíľu stretli pohľady, Lotyš kývnutím hlavy poďakoval a obaja ďalej sledovali zápas.

Hokejové majstrovstvá každý rok sprevádza aj veľká fanúšikovská párty. Atmosféra je prevažne veľmi srdečná a spontánna, konflikty - na rozdiel napríklad od futbalových zápasov - sú minimálne. A to aj vtedy, keď na sa na ľade stretnú tradiční rivali, Švédi proti Fínom, alebo Slováci proti Čechom.

V Rige sa po rokoch opäť naplno prejavuje slovenská hokejová turistika. Malý Horeš, Veľká Lúka, Falkušovce, Horné Obdokovce... To je len zopár menej známych lokalít na slovenských vlajkách v Riga Arene.

V takom hojnom (alebo ešte väčšom) počte cestovali fanúšikovia za hokejistami naposledy v roku 2015 do Ostravy.

Riga je síce podstatne ďalej, ale dostupná za solídne ceny letecky (aj priamo z Viedne či Budapešti) a pre mnohých fanúšikov aj autom. Aj ceny ubytovania, jedla či pitia, sú porovnateľné so Slovenskom a oveľa nižšie než vo Fínsku alebo Dánsku, kde sa uskutočnili MS v rokoch 2022 či 2018.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Hokejová turistika: Pätnásť hodín autom do Rigy a fandenie v krojoch z Matice