Slovenskí brankári v jarnej ligovej premiére v Poľsku neinkasovali

Slovenský brankár Martin Poláček v akcii.
Slovenský brankár Martin Poláček v akcii. (Autor: facebook (Zagłębie Lubin S.A.))
SITA|13. feb 2016 o 11:28

Bývalí spoluhráči Matúš Putnocký a Martin Poláček patrili medzi ústredné postavy súboja medzi domácim Chorzówom a Lubinom.

CHORZÓW. V piatkovej jarnej ouvertúre najvyššej poľskej futbalovej súťaže v rámci 22. kola medzi tímami Ruch Chorzów a Zaglebie Lubin sa zrodila bezgólová remíza.

Výrazne sa na nej podieľali aj dvaja slovenskí brankári, Matúš Putnocký v bránke domácich a Martin Polaček, ktorý hájil svätyňu Zaglebia.

Podzia punktw w Chorzowie!Za tydzie wszyscy na mecz z Legi!#czasrewanu

Posted by Zagłębie Lubin S.A. on Friday, February 12, 2016

"Súper hral veľmi dobre. Má rýchlych hráčov, sú silní v kombinácii s loptou. Bod z tohto zápasu je pre nás dobrý. Tréner nás na stretnutie dobre pripravil. Škoda, že sme niektoré situácie nedotiahli lepšie, na konci nám už trošku dochádzali sily," vyhlásil pre klubovú televíziu gólman Chorzówčanov Putnocký.

Migawka z pitkowego spotkania Zagbia z Ruchem!#czasrewanu

Posted by Zagłębie Lubin S.A. on Friday, February 12, 2016

Zaujímavosťou slovenského brankárskeho súboja je, že obaja sú rodákmi z Prešova a pred časom spoločne pôsobili v Slovane Bratislava.

"Počas zápasu som mal trochu práce, ale inak naša obrana zahrala skvele a obišli sme s čistým štítom. Doma by sme síce mali víťaziť, ale myslím si, že túto remízu si musíme ceniť," doplnil neskôr podľa portálu sportowefakty.wp.pl Putnocký, ktorý sa do bránky Ruchu vrátil po treste za červenú kartu v závere jesennej časti.

Všetci v Chorzówe už myslia na najbližší ligový duel. Na Ruch čaká tzv. Veľké sliezske derby na trávniku Górnika Zabrze.

Pri Veľkom sliezskom derby býva na tribúnach doslova pekelná atmosféra

"Chceme tam triumfovať," dodal na záver Matúš Putnocký.

Chorzówskemu mužstvu patrí v tabuľke Ekstraklasy priebežná 5. priečka, Lubin je siedmy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenskí brankári v jarnej ligovej premiére v Poľsku neinkasovali