Slovenské hádzanárky čaká turnaj v Chebe. O výsledky až tak nejde, vraví tréner

Tréner slovenských hádzanárok Dušan Poloz (vpravo).
Tréner slovenských hádzanárok Dušan Poloz (vpravo). (Autor: TASR)
TASR|10. sep 2014 o 12:12

Súpermi Sloveniek budú postupne Bielorusko, Česko a Poľsko.

CHEB. Slovenskú reprezentáciu hádzanárok čaká koncom týždňa prvá vážna previerka v príprave na decembrový európsky šampionát. Na 41. ročníku tradičného turnaja O štít mesta Cheb budú jej súpermi od štvrtka do soboty postupne Bielorusko, Česko a Poľsko.

"Sú pred nami prestížne medzinárodné duely, ale určite nebudeme hrať za každú cenu iba o výsledok. Je to pre nás prvá akcia v príprave na ME a budeme sa sústrediť predovšetkým na naše výkony, na nacvičenie systémov a realizáciu toho, čo trénujeme," povedal kouč Sloveniek Dušan Poloz.

Čech proti Češkám

Debut v národnom tíme absolvuje hráčka bundesligového SVG Celle Silvia Szücs. "Oceňujem, že ju klub uvoľnil medzi dvoma ligovými duelmi a tak po piatkovom zápase s Českom sa vráti do klubu," uviedol tréner.

Pre českého kouča Sloveniek bude v Chebe pikantným najmä duel s domácimi hráčkami, ktoré nie tak dávno viedol ako reprezentačný asistent.

"Trochu som sa tomu zápasu bránil, ale som profesionál a keďže som momentálne trénerom Slovenska, budem sa snažiť o čo najlepší výsledok pre svoje družstvo. Pôjde predovšetkým o naše výkony a náš herný systém. Z toho si urobíme obrázok, aby sme sa v októbri počas ďalšieho zrazu mohli posunúť ďalej," zdôraznil Poloz.

V októbri v Maďarsku

Ešte pred turnajom v Chebe absolvovali v tomto týždni Slovenky prípravný modelovaný zápas s Baníkom Most, kde je Poloz rovnako hlavným koučom. Reprezentácia SR vyhrala 27:24. "Ja som zápas sledoval z úzadia, oba tímy koučovali moji asistenti. Bolo to prínosné pre obe strany, príležitosť dostali v rovnakej miere všetky hráčky na súpiske," dodal Poloz.

V októbri sa Slovensky predstavia na turnaji v Maďarsku. Okrem nich a domáceho tímu na ňom budú hrať ešte Rakúsko a Česko.

Nominácia hádzanárok SR na turnaj O štít mesta Cheb:

Brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske), Martina Túrociová (HC Zlín), pivotka: Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), krídla: Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková (DHC Baník Most), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske), Diana Tomášechová (DHC Sokol Poruba), spojky: Katarína Dubajová (Olimpia Beskid N. Sacz), Silvia Szücs SVG Celle), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Simona Szarková (DHC Baník Most), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenské hádzanárky čaká turnaj v Chebe. O výsledky až tak nejde, vraví tréner