Slovenské finále WHIL si opäť zahrá Šaľa proti Michalovciam

Sedem gólov Šale strelili Simona Szarková v modrom reprezentačnom drese.
Sedem gólov Šale strelili Simona Szarková v modrom reprezentačnom drese. (Autor: TASR)
TASR|4. máj 2014 o 12:00

Semifinálovú sériu slovenskej časti play-off ženskej hádzanárskej ligy WHIL s Partizánskym rozhodli Šalianky v nedeľu predpoludním.

ŠAĽA. V národnom finále play off medzinárodnej WHIL sa štvrtýkrát v rade stretnú hádzanárky Slovana Duslo Šaľa a Iuventy Michalovce.

Rozhodlo o tom nedeľňajšie štvrté semifinále, v ktorom Šalianky zdolali na domácej palubovke Sláviu Partizánske 32:22 a v celej sérii triumfovali 3:1 na zápasy.

V posledných troch edíciách boja o národný titul ťahali Šalianky s východniarkami vždy za kratší koniec v pomere 0:3 na zápasy, na zisk jubilejného desiateho pohára pre majstra SR tak čakajú už deväť rokov.

Iuventa zavŕšila v uplynulej sezóne zlatý hetrik a v histórii klubu bude bojovať o siedmy slovenský triumf, štvrtý za sebou.

Finálová séria štartuje v sobotu 10. mája o 17.30 h na palubovke Michaloviec, druhý duel je na programe nasledujúci deň o 10.30 h.

Národné play-off - 4. semifinále

Slovan Duslo Šaľa - Slávia Partizánske 32:22 (18:9)

Najviac gólov: Bíziková 8, Szarková 7/1, Trochtová a Súkenníková 4 - Michnová 5/1, Blažeková a Kertészová po 4. Rozhodovali: Čanda - Brunovský, Vylúčené: 4 - 0, 7 m hody: 2/1 - 3/1, 600 divákov

/konečný stav série: 3:1 - Šaľa postúpila do finále/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenské finále WHIL si opäť zahrá Šaľa proti Michalovciam