Slovenská osemnástka na Memoriál V. Ježka

SITA|15. aug 2007 o 16:28

BRATISLAVA 15. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov Bohumil Andrejko zverejnil v stredu 18-člennú nomináciu na blížiaci sa 14. ročník medzinárodného mládežníckeho ...

BRATISLAVA 15. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov Bohumil Andrejko zverejnil v stredu 18-člennú nomináciu na blížiaci sa 14. ročník medzinárodného mládežníckeho turnaja Memoriál Václava Ježka, ktorý sa uskutoční v dňoch 21. - 25. 8. v českom Nymburku. V kádri SR "18" figurujú okrem hráčov z domácich súťaží aj dvaja legionári z ČR - Marek Bučák (1. FC Slovácko) a Ján Vlasko (Slovan Liberec). Zraz nominovaných futbalistov je v nedeľu 19. augusta o 11.30 h v bratislavskom Dome športu, po prenocovaní v Senci odcestuje výprava v pondelok do dejiska turnaja.

Na tradičnom podujatí sa zúčastní spolu 8 krajín. Súpermi mladých Slovákov v základnej B-skupine budú postupne Turecko (v utorok 21. 8. o 17.00 h, Mnichovo Hradiště), Švédsko (v stredu 22. 8. o 17.00 h, Rejšice) a Ukrajina (v piatok 24. 8. o 16.30 h, Bělá pod Bezdězem). Druhú A-skupinu tvoria Česko, Poľsko, Nórsko a Malta. Víťazi oboch skupín nastúpia v sobotu 25. augusta o 16.00 h vo finále, druhí z tabuliek základných skupín si zahrajú v ten istý deň od 14.00 h v stretnutí o konečnú 3. priečku.

Celkové prvenstvo z vlaňajšieho 13. ročníka Memoriálu V. Ježka obhajujú mladí Belgičania (vo finále zdolali domáce Česko po nerozhodnom výsledku 1:1 až po lepšom zvládnutí jedenástkového rozstrelu 5:3, pozn.), tretie skončilo minulý rok Poľsko (v zápase o bronz zdolalo Švédsko 2:0).


Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov na blížiaci sa 14. ročník medzinárodného turnaja Memoriál Václava Ježka v českom Nymburku (21. - 25. augusta 2007):

Brankári: Martin Polaček (Tatran Prešov), Róland Repiský (MFK Košice)

Hráči v poli: Kristián Kolčák, Csaba Kovács (obaja Slovan Bratislava), Marek Bučák (1. FC Slovácko/ČR), Róbert Valenta, Tomáš Košút, Marek Gajdošík (všetci FC Nitra), Ján Vlasko (Slovan Liberec/ČR), Martin Poleť (MŠK Žilina), Matúš Čonka (MFK Košice), Marek Božoň, Andrej Urban, Erik Ľupták (všetci ZTS Dubnica), Marián Kopča, Filip Kiss (obaja Inter Bratislava), Ján Krupa, Martin Guldán (obaja Spartak Trnava).


Náhradníci:

Brankár: Richard Brauneis (Slovan Bratislava)

Hráči v poli: Miloš Riečičiar (ZTS Dubnica), Juraj Hovančík, Peter Gál-Andrezly (obaja MFK Košice), Marek Zvala, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Kubašiak (ŽP Šport Podbrezová), Matej Kopecký, Miroslav Gajdoš, Arnold Šimonek (všetci FC Nitra), Marek Boháček (Spartak Trnava), Peter Kokoča (MFK Zemplín Michalovce).


Realizačný tím:

Tréner: Bohumil Andrejko

Asistenti trénera: Peter Nemečkay, Stanislav Lojdl

Lekár: Marián Jančár

Masér: Peter Hečko

Technický vedúci: Michal Lavrinčík


Rozdelenie do skupín a program turnaja:

Účastníci:

A-skupina: Česko, Poľsko, Nórsko, Malta

B-skupina: Švédsko, Ukrajina, Turecko, Slovensko


Program:

Utorok, 21. augusta (všetky zápasy o 17.00 h):

A-skupina: Česko - Poľsko (Horní Počernice), Nórsko - Malta (Český Dub)

B-skupina: Švédsko - Ukrajina (Benátky nad Jizerou), Turecko - Slovensko (Mnichovo Hradiště)


Streda, 22. augusta (všetky zápasy o 17.00 h):

A-skupina: Česko - Malta (Přelouč), Poľsko - Norsko (Úvaly)

B-skupina: Švédsko - Slovensko (Rejšice), Ukrajina - Turecko (Dobrovice)


Štvrtok, 23. augusta (voľný deň)


Piatok, 24. augusta (všetky zápasy o 16.30 h)

A-skupina: Česko - Nórsko (Čelákovice), Poľsko - Malta (Lysá nad Labem)

B-skupina: Švédsko - Turecko (Nový Bydžov), Ukrajina - Slovensko (Bělá pod Bezdězem)


Sobota, 25. augusta:

Zápas o 3. miesto (14.00 h): 2. tím z A-skupiny - 2. tím z B-skupiny (Mnichovo Hradiště)

Finále (16.00 h): víťaz A-skupiny - víťaz B-skupiny (Český Dub)


Nachádzate sa tu:
Domov