Slovenka chce sériu prehier proti svetovej jednotke prerušiť v Singapure

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|21. okt 2016 o 18:33

Výnimočný rok si slovenská tenistka môže ešte vylepšiť na turnaji ôsmich najlepších hráčok Masters v Singapure.

SINGAPUR, BRATISLAVA. Najlepší rok vo svojej kariére uzavrie slovenská tenistka Dominika Cibulková premiérou na majstrovstvách sveta WTA Tour v Singapure.

Podľa piatkového žrebu si v červenej skupine zahrá s Nemkou Angelique Kerberovou, Rumunkou Simonou Halepovou a Američankou Madison Keysovou. Dve z nich postúpia do semifinále.

Finále sa hrá v nedeľu 30. októbra.

V bielej skupine sa stretnú obhajkyňa vlaňajšieho titulu Poľka Agnieszka Radwanská, Češka Karolína Plíšková, Španielka Garbine Muguruzová a jedna z dvojice Johana Kontová (V. Brit.), Svetlana Kuznecovová (Rus.).

Pre zranenie tentoraz chýba na Masters Američanka Serena Williamsová.

Dôležitý je dobrý štart

S ľaváčkou Kerberovou má Cibulková vyrovnanú zápasovú bilanciu 4:4, ale naposledy ju zdolala v Toronte 2013 – odvtedy s ňou štyri razy prehrala.

„Kerberová je svetová jednotka, to hovorí za všetko,“ povedala 27-ročná Bratislavčanka pre TASR. „Hrala som s ňou veľa vyrovnaných zápasov. Ťahám proti nej šnúru prehier, bolo by fajn, keby som ju prerušila práve v Singapure.“

Cibulková vedie nad Halepovou 3:2, z toho na harde 2:0. V jedinom tohtoročnom súboji vo finále antukového turnaja v Madride podľahla Rumunke 2:6, 4:6.

Tréner Lipták verí, že Dominika Cibulková má na vyššie priečky.
Tréner Lipták verí, že Dominika Cibulková má na vyššie priečky. (Autor: TASR)

„So Simonou som v piatok trénovala, je to veľmi kvalitná hráčka,“ poznamenala zverenkyňa trénera Mateja Liptáka.

Jediná hráčka v skupine, s ktorou má slovenská tenistka negatívnu bilanciu, je 21-ročná Američanka Keysová, pričom všetky zápasy sa hrali na harde.

„S Keysovou sme dlhšie spolu nehrali, rada by som ju prvýkrát zdolala,“ vravela Cibulková. „Žiadna súperka nebude ľahká. Dúfam v dobrý štart. Prvý zápas pravdepodobne odohrám už v nedeľu hneď v úvodný deň šampionátu."

Rozdelia 7 miliónov

Turnaj na kurte s tvrdým povrchom v hale Singapore Indoor Stadium má celkovú dotáciu sedem miliónov dolárov. Ak hráčka prehrá v skupine všetky tri zápasy, odnesie si 375 bodov do rebríčka a štartovné 151-tisíc dolárov.

Víťazka dvojhry si pripíše 1500 bodov a môže zarobiť až 2,36 mil. dolárov.

"Dominika sa nemusí báť žiadnej súperky, naposledy vyhrala turnaj v Linzi a hrala vo výbornej forme," tvrdil pred cestou do Singapuru Matej Lipták. "Na Masters môže triumfovať ktorákoľvek z hráčok, na konci dlhej a náročnej sezóny sú šance vyrovnané."

Cibulková si zaručila účasť v Singapure celkovým prvenstvom v Linzi:

V najťažšom postavení bude Svetlana Kuznecovová, ak sa kvalifikuje ako víťazka sobotňajšieho finále na turnaji Kremlin Cup v Moskve.

Musí čakať rýchly presun do Singapuru a bez väčšieho oddychu hneď nastúpi na Masters. Ak Kuznecovová na Kremlin Cupe nevyhrá, ôsmou hráčkou šampionátu WTA bude Johanna Kontová.

Štvrtá zo Slovenska

Cibulková je po Karine Habšudovej-Cílekovej (1996), Daniele Hantuchovej (2002, 2007) a Janette Husárovej (vo štvorhre 2002) štvrtou slovenskou účastníčkou koncoročného vrcholu sezóny.

"Veľmi ma teší, že môžem prvýkrát štartovať na MS WTA Tour," vyhlásila pred piatkovým žrebom usmievavá svetová osmička.

"Tento rok ani nemohol byť pre mňa lepší z hľadiska športového i súkromného. Získala som tri turnajové tituly, navyše trikrát som postúpila do finále a ešte som stihla aj svadbu. Som rada, že som prišla do Singapuru ako vydatá žena."

V rovnakom čase sa v Singapure hrá aj šampionát WTA ôsmich najlepších párov vo štvorhre.

Zloženie skupín na MS WTA Tour

Červená skupina:

Angelique Kerberová (Nem.-1)

Simona Halepová (Rum.-3)

Madison Keysová (USA-6)

Dominika Cibulková (SR-7)

Biela skupina:

Agnieszka Radwanská (Poľ.-2)

Karolína Plíšková (ČR-4)

Garbine Muguruzová (Šp.-5)

Johanna Kontová (V. Brit.-8) alebo Svetlana Kuznecovová (Rus.-8)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenka chce sériu prehier proti svetovej jednotke prerušiť v Singapure