Cibulková spoznala svoje súperky a získala ocenenie Návrat roka

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. okt 2016 o 13:23

Slovenka bude v Singapure čeliť aj svetovej jednotke.

MS WTA v Singapure (žreb):

Červená skupina: Angelique Kerberová (1-Nem.), Simona Halepová (3-Rum.), Madison Keysová (6-USA), Dominika CIBULKOVÁ (7-SR)

Biela skupina: Agnieszka Radwaňská (2-Poľ.), Karolína Plíšková (4-ČR), Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.), Johanna Kontová (V. Brit.)/Svetlana Kuznecovová (Rus.)

SINGAPUR. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa pri premiére na MS WTA v Tour v Singapure (23. - 30. októbra) predstaví v červenej skupine spoločne s najvyššie nasadenou Nemkou Angelique Kerberovou, Rumunkou Simonou Halepovou a Američankou Madison Keysovou.

Rozhodol o tom piatkový žreb na klzisku v luxusnom rezorte Marina Bay Sands.

Bielu skupinu vytvoria obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská, Češka Karolína Plíšková, Španielka Garbine Muguruzová Blancová a jedna z dvojice Johana Kontová (V. Brit.), Svetlana Kuznecovová (Rus.).

Štvrtá Slovenka

Dve najlepšie hráčky z každej skupiny postúpia do semifinále, ktoré sa už bude hrať krížovým spôsobom.

Cibulková je po Karine Habšudovej-Cílekovej, Daniele Hantuchovej a Janette Husárovej štvrtou slovenskou účastníčkou koncoročného vrcholu sezóny.

Účasť medzi osemčlennou "smotánkou" si definitívne zabezpečila uplynulú nedeľu vďaka zisku titulu na turnaji WTA v rakúskom Linzi.

V tejto sezóne vybojovala tri cenné trofeje, premožiteľku nenašla ani v poľských Katoviciach a anglickom Eastbourne.

Vo svojej reči pred oficiálnym žrebom zdôraznila, že sa už zápolení v Singapure nevie dočkať.

"Veľmi ma teší, že môžem prvýkrát štartovať na MS WTA Tour. Tento rok ani nemohol byť pre mňa lepší z hľadiska športového i súkromného," uviedla Cibulková.

"Získala som tri turnajové tituly, trikrát som postúpila do finále a ešte som stihla aj svadbu. Som rada, že som prišla do Singapuru ako vydatá žena," povedala so smiechom slovenská jednotka.

Súperky chváli

Program Červenej skupiny:

Nedeľa 23. októbra:

11.00 SELČ Simona Halepová (3-Rum.) - Madison Keysová (6-USA)

13.30 SELČ Angelique Kerberová (1-Nem.) - Dominika CIBULKOVÁ (7-SR)

So svetovou jednotkou Kerberovou má Cibulková vyrovnanú bilanciu 4:4, v uplynulých štyroch zápasoch však ťahala za kratší koniec. Naposledy sa obe hráčky stretli vlani v Pekingu, Nemka vyhrala 2:0 na sety.

"Kerberová je svetová jednotka, to hovorí za všetko. Hrala som s ňou veľa vyrovnaných zápasov. Ťahám proti nej šnúru prehier, bolo by fajn, keby som ju prerušila práve v Singapure," prezradila Slovenka.

Nad Halepovou vedie zverenka trénera Mateja Liptáka na zápasy 3:2, na harde 2:0. "S Halepovou som dnes trénovala, je to veľmi kvalitná hráčka," uviedla v krátkosti.

S Keysovou má negatívnu bilanciu 0:3, všetky tri duely sa hrali na tvrdom povrchu. "S Keysovou sme dlhšie spolu nehrali, rada by som ju prvýkrát zdolala. Vedela som, že na tomto turnaji bude štartovať osem najlepších hráčok na svete. Žiadna súperka nebude ľahká, dúfam v dobrý štart," dodala.

Návrat roka

Cibulková sa zároveň stala laureátkou ocenenia Návrat roka 2016 podľa Tenisovej asociácie žien. Uspela v interaktívnom hlasovaní na webe WTA.

Výsledky zverejnili v piatok na gala krátko po žrebe základných skupín dvojhry na koncosezónnom výberovom šampionáte WTA Finals v Singapure.

Cibulkovej protikandidátkami v príslušnej kategórii boli Američanky Vania Kingová a Shelby Rogersová, Lotyška Anastasija Sevastovová a Ruska Jelena Vesninová.

Okrem fanúšikovských hlasov rozhodli aj zástupcovia médií. Prvou laureátkou bola za sezónu 2004 Američanka Serena Williamsová, vlani sa ňou stala jej staršia sestra Venus.

Zverenkyňa Mateja Liptáka Cibulková vstúpila do tejto sezóny po štvormesačnej zdravotnej odmlke z roku 2015 na 38. pozícii, teraz figuruje o 30 priečok vyššie, teda na 8. mieste znamenajúcom osobný rekord.

Hráčkou roka 2016 podľa WTA v singli je Nemka Angelique Kerberová, najlepší pár v debli tvoria Francúzky Caroline Garciová a Kristina Mladenovicová,

Progres roka predviedla Britka Johanna Kontová a za Novicku roka zvolili Japonku Naomi Osakovú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková spoznala svoje súperky a získala ocenenie Návrat roka