Slovan v play-off končí, s CSKA prehral 0:4 na zápasy

Tomáš Surový sa teší zo streleného gólu.
Tomáš Surový sa teší zo streleného gólu. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Sportnet|27. feb 2016 o 16:55

Slovan prehral sobotný zápas 1:3 a lúči sa so sezónou.

KHL - 1. kolo play-off, štvrtý zápas:

Slovan - CSKA Moskva 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Góly: 13. Surový - 43. Radulov (Svetlakov, Kiselevič), 46. Da Costa (Hjalmarsson, Radulov), 60. Zajcev (Radulov, Blažijevskij).

Rozhodovali: Boman, Cyplakov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Sersen 5+DKZ za úder do hlavy a krku - Petrov 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan: Brust – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, Višňovský, Mihálik, Rosandič – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Nagy, Surový, Bartovič – Skalický, Lušňák, Šiška.

CSKA: Sorokin - Zajcev, Denisov, Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Blažijevskij - Radulov, Muršak, Hjalmarsson - Telegin, Da Costa, Kugryšev - Petrov, Stoljarov, Mamin - Žarkov, Junkov, Pihlström.

/konečný stav série 0:4, do druhého kola postupuje CSKA Moskva/

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou.

Pri oboch účastiach v play off medzinárodnej súťaže tak vypadli v najkratšom možnom čase, v štyroch dueloch a stále čakajú na premiérové víťazstvo.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa rovnako ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch ujali vedenia a ani tentokrát ho nedokázali udržať.

V 13. minúte sa po samostatnej akcii presadil Tomáš Surový, no favoriti udreli v záverečnej tretine a gólmi Radulova a Da Costu otočili stav stretnutia.

Slovanu do konca zápasu už poriadne nič nedovolili a tak si zabezpečili postup do 2. kola vyraďovacej časti. Pár sekúnd pred koncom pridali tretí gól do prázdnej bránky Zajcev.

jak_5054_r1325.jpg

Obranca Slovana Ľubomír Višňovský ukončil kariéru. FOTO - Jozef Jakubčo/SME

Hlasy trénerov:

Miloš Říha (tréner Slovana): „Dnešný duel bol z našej strany asi najhorší v celej sérii. Robili sme všetko pre to, aby hráči odviedli fantastický výkon a mohli cestovať do Moskvy, no v ich hlavách už to bolo preč. Proti takému súperovi a ďalším „veciam“ sme odovzdali maximum.“

Dmitrij Kvartaľnov (tréner CSKA): „Svojim chlapcom gratulujem k triumfu a postupu. Musíme si teraz rýchlo oddýchnuť a pripraviť sa na novú sériu.“

Online prenos

III. tretina

Koniec zápasu. CSKA vyhralo sériu 4:0 na zápasy a postupuje do druhého kola play-off KHL.

60 min - Slovan sa snažil vyrovnať pri hre bez brankára, no to sa mu nepodarilo. Naopak, Zajcev pridal tretí gól CSKA.

56. min - Hostia hrajú v plnom počte. Slovan si v početnej výhode nepripísal ani jednu strelu a čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu sa kráti.

54. min - Mamin dostal dve minúty za hákovanie, Slovan hrá presilovú hru.

jak_4759_r2117.jpg

Obranca Slovana Vladimír Mihálik s útočníkom CSKA Alexandrom Radulovom. FOTO - Jozef Jakubčo/SME

46. min - Hráči CSKA previedli peknú akciu. Na jej konci bol Da Costa, ktorý prekonal Brusta a dostal svoj tím do vedenia.

43. min - Hostia odštartovali tretie dejstvo lepšie ako domáci. Svetlakov vystrelil od modrej čiary, puk šikovne tečoval Radulov a prekonal Brusta.

41. min - Začala sa tretia tretina. Dokáže Slovan udržať vedenie a odvrátiť prvý postupový mečbal CSKA?

II. tretina

40. min - Skončila sa druhá tretina, v ktorej gól nepadol.

37. min - Fanúšikovia si pýtajú gól, no Slovan ich želanie nesplnil. Najväčšiu šancu mal Višňovský, no jeho príklep od modrej Sorokin zlikvidoval.

35. min - A ďalšie vylúčenie na strane hostí. Petrov narazil zozadu Viedenského, ktorý odchádzal z ľadu za pomoci spoluhráčov. Ruský hokejista dostal aj desaťminútový osobný trest.

33. min - Slovanisti hrali v početnej výhode skvele, ale druhý presný zásah nepridali.

20160227_hok_007328205.jpg

Na snímke zľava Lukáš Kašpar zo Slovana, Bogdan Kiselevič, brankár Iľja Sorokin (CSKA Moskva). FOTO - TASR

31. min - CSKA dostal Slovan pod tlak, no nestrelil vyrovnávajúci gól. Naopak, Denisov hákoval Lušňáka a domáci majú k dispozícii ďalšiu presilovku.

29. min - Domáci hrali prvýkrát v zápase v početnej výhode. Sorokin však svoj tím podržal a neinkasoval druhý gól.

24. min - Slovan sa ubránil, hoci Brust bol už pri strele Zajceva prekonaný. Ruský obranca však prestrelil odkrytú bránku. Gólman domácich si vyslúžil potlesk domácich tribún po tom, čo zneškodnil únik Mamina.

21. min - Kundrátek dostal dvojminútový trest a Slovan bude hrať v oslabení.

21. min - Začala sa druhá tretina.

jak_4618_r9648.jpg

Fanúšikovia Slovana Bratislava. FOTO - Jozef Jakubčo/SME

I. tretina

20. min - Skončila sa prvá tretina.

18. min - Oba tímy hrajú v závere tretiny aktívne, dostávajú sa do šancí, ale brankári chytajú pozorne.

13. min - Kapitán Slovana Tomáš Surový predviedol krásnu individuálnu akciu. Z vlastného pásma prešiel popri ľavom mantineli až do obranného pásma CSKA a z ľavého kruhu prestrelil Sorokina.

13. min - Brust je veľkou oporou Slovana, čo potvrdil aj v oslabení, keď zlikvidoval niekoľko striel. V závere presilovky sa za bránou Slovana strhla šarvátka, do ktorej sa zapojil aj Brust.

27022016slovan_moskva_khl328195_r4832.jpg

Šarvátka medzi hráčmi Slovana Bratislava a CSKA Moskva. FOTO - TASR

7. min - Slovan sa ubránil aj vďaka skvelému Brustovi. Pár sekúnd po Švarného návrate na ľad však dostal Sersen trest do konca zápasu za úder do hlavy a krku. Hostia majú päťminútovú presilovku.

4. min - Hostia začali duel aktívnejšie, ale Brust nemusel vážnejšie zasahovať. Po vylúčení Švarného má CSKA prvú presilovú hru.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Tréner Slovana Miloš Říha pristúpil k niekoľkým zmenám v zostave. V bránke nastúpi rovnako ako vo štvrtok Barry Brust. Do tretieho útoku sa však posunul Ladislav Nagy, ktorý nahradil Michela Miklíka. Vo štvrtok útoku dostane príležitosť Juraj Šiška.

Říha urobil zmeny aj v zložení obranných dvojíc. Kundrátek nastúpi v prvej obrane s Barkerom, Švarný so Starostom tvoria druhý obranný pár. Sersen nastúpi po boku Višňovského v tretej obrannej dvojici, zatiaľ čo štvrtú tvoria Mihálik s Rosandičom.

"Doteraz všetky tri zápasy mali rovnakú réžiu. To, že urobíme chyby, je jasné. Mohli sme hrať viac presiloviek. Musím chlapcov pochváliť, že na ľade nechali všetko. Škoda, že sme duel nedotiahli až do konca," vravel po štvrtkovej prehre Říha.

"Neskladáme zbrane a urobíme všetko pre to, aby sme ešte cestovali do Moskvy."

Pred zápasom - Slovan mal v treťom zápase blízko k víťazstvu, až do 56. minúty viedol 1:0. Potom však Petrov vyrovnal a Da Costa rozhodol 45 sekúnd pred treťou sirénou o tretej výhre CSKA.

„Séria sa ešte nekončí, hrá sa na štyri víťazstvá. Bude to síce náročné, ale nevzdávame sa,“ povedal Viedenský a vytiahol príklad z vlaňajška.

Práve CSKA viedol vo finále Západnej konferencie nad SKA Petrohrad už 3:0 na zápasy, ale napokon prehral 3:4.

„Môžeme to zopakovať aj my. Hrajú dva vyrovnané tímy, všetko to boli tesné zápasy. Bol by to možno menší zázrak, ale my v to veríme. Zázraky sa stávajú. Nie sú o toľko lepší a myslím, že sa nás dosť boja,“ tvrdí Viedenský.

Pred zápasom - Slovanisti prehrávajú v sérii s CSKA Moskva už 0:3 na zápasy.

Štvrtý duel v 1. kola play-off v rámci Západnej konferencie sa odohrá opäť v Bratislave. Úvodné vhadzovanie je na programe o 17. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan v play-off končí, s CSKA prehral 0:4 na zápasy