Slovan chce predávať lístky na HC Lev cez aukciu

(Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|23. okt 2012 o 15:49

Slovan chce využiť hokejový boom na nárast príjmov a potlačenie čierneho trhu.

Agentúrnu správu sme o 20:34 nahradili autorským článkom.

BRATISLAVA. Obrovský záujem fanúšikov o domáce zápasy Slovana v KHL a rozširujúci sa čierny trh s lístkami viedol vedenie bratislavského klubu k nevídanému kroku. Vstupenky na stretnutie s Levom Praha, ktoré sa bude hrať 8. decembra, nebudú v klasickom predaji, ale v elektronickej aukcii.

V aukcii bude 4500 miest

„Je to pokus, aby sa lístky spravodlivejšie a transparentnejšie dostali do predaja,“ tvrdil marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda. Aukcia sa bude týkať asi 4500 miest v desaťtisícovej aréne. Zvyšok sú permanentkári a miesta VIP.

„Ľudia dostanú väčšiu šancu ísť na hokej, aj keď zrejme za viac peňazí. Doteraz sa stávalo, že lístky sa vypredali za necelú hodinu a veľký záujem potom zneužívali priekupníci na svoje kšefty. Tomu by mal byť koniec.“

Slovan doteraz odohral v KHL v Slovnaft aréne deväť zápasov a len raz, v druhom stretnutí s Rigou, nebolo vypredané. Lístky v sieti Ticketportal za desať až osemnásť eur (počas lockoutu v NHL ich zvýšili o dve eurá) sa rýchlo minuli aj na zostávajúce tri októbrové stretnutia a tri novembrové duely.

A 8. decembra príde mimoriadne atraktívny súper z Prahy s viacerými slovenskými hráčmi v zostave. Ak bude pokračovať výluka v NHL, tak aj so Zdenom Chárom.

Predaj spustia 1. novembra

„Ticketportal by mal spustiť aukciu 1. novembra, základná cena na voľné miesta vo všetkých sektoroch bude šestnásť eur,“ priblížil detaily Milan Vajda.

„Záujemcovia o konkrétne miesto môžu zvyšovať ponuku o jedno euro a ak sa potom cena nezmení v priebehu štyroch hodín, posledný z klikajúcich bude mať sedadlo zarezervované. Do dvadsiatich štyroch hodín si môže vstupenku vybrať.“

Vedenie klubu aukciu vyhodnotí a rozhodne sa, či ju využije aj na ďalšie zápasy, alebo sa vráti k doterajšiemu systému predaja lístkov. Slovan si od novinky sľubuje zvýšenie príjmov. Rizikom môžu byť technické problémy.

Fanúšikovia bratislavského klubu prijali novinku s rozpakmi. Obávajú sa, že ceny vstupeniek sa niekoľkonásobne zvýšia a na hokej sa dostanú iba tí, čo si to môžu dovoliť. A z hľadiska sa vytratí magická atmosféra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan chce predávať lístky na HC Lev cez aukciu