Slovan Bratislava vyhral v Novosibirsku 2:1

Andrej Sekera
Andrej Sekera (Autor: TASR)
SITA|30. nov 2012 o 10:17

Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali druhý duel zo štvorzápasového tripu nad Sibirom Novosibirsk.

NOVOSIBIRSK. Hokejisti Slovana Bratislava uspeli vo svojom druhom stretnutí na šnúre u súperov v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď v piatok zvíťazili na ľade Sibiru Novosibirsk 2:1. Zverenci trénera Rostislava Čadu súpera nepustili do vedenia, víťazný gól zaznamenal v 36. min Michel Miklík.

Slovan mal hneď v úvode výhodu presilovky, ale do výraznejšej šance sa nedostal. V 7. min putoval na trestnú lavicu Dravecký, no domáci neprekonali pozorného Janusa. Skóre duelu otvoril v 11. min Lipiansky, ktorý spomedzi kruhov využil spätnú bekhendovú prihrávku Michela Miklíka.

V úvodnej dvadsaťminútovke potom obaja súperi nevyužili po jednej početnej výhode. V druhej časti belasí ubránili oslabenie pri vylúčení Michela Miklíka, no dve minúty na trestnej lavici oslávenca Marka Daňa, ktorý v piatok dosiahol 18 rokov, skrátil Kristián Kudroč - 1:1.

Od odchovanca michalovského hokeja sa odrazil puk z hokejky Kopejkina za brankára Janusa. Druhý gól Slovana pridal v 36. min Michel Miklík po peknej prihrávke od Vondrku. V III. tretine mali domáci niekoľko šancí na vyrovnanie, ale Janus chytal veľmi dobre a udržal pre hostí trojbodové víťazstvo.

"Myslím si, že v prvých dvoch tretinách sme videli veľmi zaujímavý hokej zásluhou oboch tímov. Nám sa darilo nepustiť súpera do zakončenia a dobre sme hrali v oslabeniach. V tretej časti sme udržali najtesnejšie vedenie, a to je hlavný dôvod, prečo si z Novosibirska odvážame tri body," povedal na pozápasovej tlačovke tréner Rostislav Čada.

Najbližšie sa Slovan predstaví v nedeľu 2. decembra o 11.00 h SEČ na ľade Metallurgu Novokuzneck. V tabuľke Západnej konferencie majú belasí z 30 zápasov 47 bodov a patrí im 5. miesto.

Sibir Novosibirsk - HC Slovan Bratislava 1:2

Góly: 29. Kudroč (Kopejkin) - 11. Lipiansky (Miklík), 36. Miklík (Vondrka)

Sibir Novosibirsk: Gajdučenko - Zajcev, Kutuzov, Kulda, Kudroč, Karavajev, Alexejev, Ignatovič - Lehterä, Glazačev, Enlund - Krivonožkin, Nikulin, Kopejkin - Malyšev, Sannikov, Drugov - Šumakov, Gračjov, Nikitenko - Vorošilo

Slovan Bratislava: Janus Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Sekera, Tabaček, Sersen - Bartovič, Bližňák, Hudáček Miklík, Lipiansky, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký Daňo, Ölvecký, Mikúš

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan Bratislava vyhral v Novosibirsku 2:1