Weiss komentoval zmeny v kádri, vypichol odchod jediného hráča

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii.
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2023 o 15:55

Slovan čaká v nedeľu šláger v Dunajskej Strede.

BRATISLAVA. ŠK Slovan Bratislava neprišiel cez zimu podľa trénera Vladimíra Weissa st. o veľa kľúčových hráčov. Za jedinú výraznejšiu stratu označil odchod obrancu Myentyho Abenu, ktorý prestúpil do Ferencvárosu Budapešť.

"Belasí" odštartujú jarnú časť Fortuna ligy nedeľným šlágrom v Dunajskej Strede, ktorá im môže vziať vedenie v tabuľke. Okrem toho v marci absolvujú aj osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL).

"Aj keď sa zdá, že odišlo veľa hráčov, z užšej zostavy to bol len Abena. Rozhodli sme sa vytvoriť v tíme zdravú konkurenciu, a tak prišli Maudo Jarjue a hrotový útočník Malik Abubakari," uviedol Weiss na tlačovej konferencii.

Abubakari skóroval hneď v prvom zápase - otvoril skóre v pohárovom stretnutí na pôde Banskej Bystrice a prispel k triumfu svojho tímu 2:1. "Je to rýchlostný typ futbalistu, na hrote má dobrý pohyb," povedal Weiss na adresu novej posily.

Slovan zimoval s trojbodovým náskokom pred DAC. Hráči sa pripravovali na Pasienkoch a absolvovali štyri prípravné zápasy, dva z toho v Rakúsku.

VIDEO: Tréner Vladimír Weiss st. hovorí o prestupoch v Slovane

"Zimná príprava nie je nikdy ideálna, rozhodli sme sa zostať doma a vyšlo nám to dobre. Na Pasienkoch máme dobrú umelú trávu.

Boli sme aj na krátkom zájazde v Rakúsku, kde sme odohrali dva dobré prípravné zápasy. Pomohol nám aj pohárový duel v Banskej Bystrici," povedal Weiss st.

Jeho tím čaká v marci osemfinálový dvojzápas EKL a svojho súpera spozná po žrebe, ktorý je na programe 24. februára.

"Na žreb sa ešte vôbec nesústredím, verím, že štadión bude vypredaný. Teraz ma zaujíma koniec základnej časti, všetky zápasy sú náročné.

Proti Slovanu ukazuje každý maximum," povedal na tlačovej konferencii. Duel úradujúceho majstra na ihrisku DAC je na programe v nedeľu o 17.30 h.

"Býva tam výborná atmosféra, rovnako ako na Tehelnom poli. Zápas budú určite sprevádzať emócie, my vieme, že sme silní a napriek odchodom sa náš štýl nezmenil," doplnil obranca Vernon De Marco.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Weiss komentoval zmeny v kádri, vypichol odchod jediného hráča