Slovákom v I. fáze play off stop už v úvodnom kole

SITA|4. apr 2008 o 13:43

NANTES 4. apríla (SITA) - Slovenským reprezentantom sa na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) nedarilo v I. fáze vyraďovacej časti. Ľubomír ...

NANTES 4. apríla (SITA) - Slovenským reprezentantom sa na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) nedarilo v I. fáze vyraďovacej časti. Ľubomír Pištej i Thomas Keinath neuspeli už hneď v úvodných dueloch. Dvadsaťštyriročný Pištej (107. v rebríčku ITTF) podľahol v 1. kole Q-skupiny Marcosovi Freitasovi z Portugalska (132.) 2:4 na sety. Rodák z Prešova síce vyrovnal z 0:2 na 2:2, ale potom sa v koncovkách piateho a šiesteho dejstva opäť presadil onedlho 20-ročný ľavák z Funchalu. Thomas Keinath (94.) prehral v 1. kole R-skupiny so skúseným Francúzom Damienom Eloiom (41.) hladko 0:4.

Obaja Slováci ešte budú mať v Nantes šancu vybojovať si miestenku do Pekingu. Už v sobotu sa za účasti 28 hráčov, ktorí neuspeli v piatkovej vyraďovacej časti, začne II. fáza play off o ďalšie štyri miestenky. Svojich súperov spoznajú na piatkovom večernom žrebe.

Kvarteto Peter Šereda, Eva Ódorová, Lenka Kmotorková a Barbora Balážová skončilo svoje účinkovanie na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie už v základnej skupine.


Piatkové výsledky slovenských stolných tenistov na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):


MUŽI

I. fáza play off - Q-skupina - 1. kolo (štvrťfinále):

Ľubomír Pištej (SR) - Marcos Freitas (Portug.) 2:4 (-7, -12, 8, 8, -9, -12)


I. fáza play off - R-skupina - 1. kolo (štvrťfinále):

Thomas Keinath (SR) - Damien Eloi (Fr.) 0:4 (-4, -4, -8, -7)


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovákom v I. fáze play off stop už v úvodnom kole