Slovák Lalkovič z Chelsea je veľký talent, hlási britská tlač

Milan Lalkovič
Milan Lalkovič (Autor: sita)
Pavol Spál, SITA|18. nov 2010 o 15:50

Britský denník The Guardian označil mládežníckeho reprezentanta Slovenska Milana Lalkoviča za jeden z troch najväčších talentov anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea.Chváli ho i slávny brankár Petr Čech.

Britský denník The Guardian označil mládežníckeho reprezentanta Slovenska Milana Lalkoviča za jeden z troch najväčších talentov anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea.Chváli ho i slávny brankár Petr Čech.

LONDÝN. Sedemnásťročný ofenzívny stredopoliar Milan Lalkovič pôsobí v akadémii mužstva zo Stamford Bridge od júla 2007 a pred pár mesiacmi podpísal s "The Blues" profesionálnu zmluvu, čím sa stal po Miroslavovi Stochovi druhým Slovákom, ktorému sa to podarilo.

"Milan Lalkovič patrí k najlepším zahraničným hráčom B-mužstva Chelsea. Prišiel do klubu ako 14-ročný, keď sa do Anglicka presťahoval so svojím otcom. Lalkovič je schopný nastupovať na krídle, ale aj na hrote útoku. Je veľmi rýchly a v tréningovom procese pracuje nesmierne tvrdo," napísal Guardian.

"Jeho herný štýl sa dá prirovnať k Lalkovičovmu obľúbenému hviezdnemu zakončovateľovi Manchestru City Carlosovi Tévezovi. Člen slovenskej reprezentácie do 19 rokov absolvoval v predsezónnej príprave dva zápasy s prvým tímom Chelsea a pravidelne nastupuje za rezervu tohto klubu," dodáva britský denník.

Okrem 17-ročného rodáka z Košíc sú podľa spomenutého britského periodika ďalšími dvoma veľkými talentami v londýnskom klube 15-ročný defenzívny stredopoliar zo Sierra Leone Nathaniel Chalobah a 17-ročný anglický brankár Jamal Blackman.

Lalkoviča chválil Čech

„Poteší, keď si niekto všimne vašu prácu. Stále mám čo zlepšovať, ísť krok za krokom," reagoval na chválu britských médií Lalkovič, ktorého nedávno v rozhovore pre SME chválil i jeden z najlepších brankárov sveta Petr Čech.

„Milan poctivo trénuje a určite má šancu, keď bude naďalej tvrdo makať. Nie je to jednoduché, ale je to kvalitný hráč," vyjadril sa český gólman, ktorý sa v Londýne často stretáva s Miňom aj mimo ihriska. V čom sú podľa Čecha Lalkovičove prednosti? „Je malý, rýchly a čiperný, ťažko sa bráni. Rovnako ako Miro Stoch," dodal Čech.

„Vždy je príjemné si prečítať, keď sa o vás niekto takto vyjadruje. Obzvlášť, keď je to taký skvelý športovec a profík ako Peťo Čech. Veľmi si to vážim a môžem aj jemu sľúbiť, že nepoľavím a budem robiť všetko pre to, aby sme raz v šatni Chelsea sedeli vedľa seba," reagoval košický odchovanec.

Zvykol si na anglický štýl

Lalkovič má slušnú techniku. Je rýchly. Môže hrať na pravom krídle i na hrote stredného útočníka.

„Má výnimočnú výbušnosť a stabilitu. Vďaka mimoriadnemu zrýchleniu sa bez problémov dokáže zbaviť protihráča," charakterizoval ho mládežnícky tréner FC Chelsea Dermot Drummy.

„Je rýchly, technicky skvele vybavený. Má dobrý ťah na bránu a čuch na góly. Na svoj vek má slušnú kopaciu techniku," vraví Lalkovičov manažér Milan Lednický a pokúša sa ho porovnať zo Stochom. „Miro je technickejší, Lalkovič skôr priamočiarejší," dodal Lednický.

„Veľký talent. Stále sa zlepšuje. Keď dozreje a zosilnie, môže byť z neho veľký futbalista. Zvykol si na anglický štýl. Čo je veľká výhoda," opisuje svojho krajana Miroslav Stoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Slovák Lalkovič z Chelsea je veľký talent, hlási britská tlač