Slováci zdolali Česko v príprave o tri góly

S loptou slovenský reprezentant Patrik Hruščák.
S loptou slovenský reprezentant Patrik Hruščák. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
TASR|28. dec 2019 o 18:00

Hádzaanári sa pripravujú na januárovú prvú fázu kvalifikácie o MS 2021.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Slovenskí hádzanári zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase nad Českom v Považskej Bystrici 24:21.

Zverenci trénera Petra Kukučku odohrajú proti Čechom druhý prípravný duel v nedeľu v Zubří (16.00 h).

Slováci sa pripravujú na januárovú prvú fázu kvalifikácie o MS 2021, v Luxembursku sa v nej stretnú s domácimi, Litvou a Faerskými ostrovmi. Pre Čechov ide zasa o prípravu pred majstrovstvami Európy.

Slovákom chýbali hráči Prešova, Čechom zasa hráči z nemeckej bundesligy. Česi mali lepší vstup do zápasu, viedli 6:2, potom sa postupne do hry dostali aj Slováci.

Dokázali sa dotiahnuť na rozdiel gólu, potom ale hostia opäť išli do menšieho trháku. Záver polčasu bol ale v réžii Slovákov, ktorí sa dostávali do brejkov a aj ich premieňali. Polčas vyhral domáci výber o gól.

Aj v druhom polčase sa hrala zaujímavá hádzaná, výborne chytali obaja brankári Žernovič a Galia. Slováci viedli v jeho priebehu o tri góly (18:15) a vedenie si udržali až do konca.

Hlas:

Peter Kukučka, tréner SR: "Na začiatku sme mali so súperom problémy, najmä s jeho robustnou obranou. Mali sme voči Čechom aj rešpekt. Našťastie to potom chlapci zo seba striasli. Bola to bojovná hádzaná, rozhodla obrana, v útoku to bolo trápenie. Chlapcom gratulujem k víťazstvu."

Tomáš Urban, krídelník SR: "Na oboch stranách výborne pracovali obrany, padlo málo gólov. Myslím si, že z našej strany to bolo o niečo lepšie. Bol to fyzicky veľmi náročný zápas. Nechali sme na palubovke všetko, jediný cieľ, ktorý sme mali dnes pred očami, bolo víťazstvo. To sa nám aj podarilo a hoci boli v našej hre i chyby, s výsledkom môžeme byť spokojní."

Jakub Prokop, spojka SR: "Zo začiatku sme sa trocha trápili a Česi si utvorili náskok. Potom sme zlepšili obranu a začali sa presadzovať v útoku. Dobrá defenzíva a ľahké góly, to bol kľúč k dnešnému úspechu."

Slovensko - Česko 24:21 (9:8)

Zostava a góly SR: M. Žernovič, Konečný - Slaninka 2, Š. Macháč 2, Rešovský, Papp, J. Briatka 3, Mišových, T. Urban 4/1, Péchy 3, Potisk 3, Ľ. Ďuriš 1, Kancel, Rečičár 1, Prokop 1, P. Hruščák 4

Najviac gólov za ČR: Zdráhala 8/3pok. hody: 2/1 - 3/3, vylúčení: 5 - 5, ČK: 45. Žernovič (SR) sa faul, rozhodovali: M. Baďura a J. Ondogrecula (obaja SR), 1200 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci zdolali Česko v príprave o tri góly