Slováci v Ankaragücü nedostávajú výplatu niekoľko mesiacov

SITA|26. aug 2011 o 12:04

Dôvodom možného Ankaragücü je jeho spojenie s Ankarasporom ku ktorému došlo pred dvoma rokmi.

BRATISLAVA. Budúcnosť kvarteta slovenských futbalových reprezentantov (Štefan Senecký, Marek Sapara, Stanislav Šesták a Róbert Vittek) v službách tureckého klubu MKE Ankaragücü je otázna. V klube, kde nedávno odvolali jeho prezidenta Ahmeta Gökceka, panuje neprehľadná situácia a nikto z kompetentných nevie hráčom zaručiť, čo s nimi bude.

Dôvodom možného krachu tohto účastníka tureckej najvyššej futbalovej súťaže je jeho spojenie s Ankarasporom ku ktorému došlo pred dvoma rokmi. Vtedajší šéf Gökcek netušil, že klub, s ktorým sa spojil, mal väčšie dlhy, ako priznal pri rokovaniach o spojení. Podľa informácii z médií rozdiel činil niekoľko desiatok miliónov eur.

Aj preto slovenskí legionári a ich spoluhráči v Ankaragücü už niekoľko mesiacov nedostali výplaty, navyše vedenie ich aktuálneho zamestnávateľa im dlhuje aj financie za rôzne bonusy, ktoré mali sľúbené za vyhraté zápasy.

"Zatiaľ sa k týmto veciam nechcem nejako obšírne vyjadrovať. Situácia v klube je zamotaná," citoval denník Plus jeden deň hráčskeho manažéra Karola Csontóa, ktorý zastupuje trojicu v Ankaragücü ohrozených Slovákov - Marka Saparu, Róberta Vitteka a Stanislava Šestáka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slováci v Ankaragücü nedostávajú výplatu niekoľko mesiacov