Slováci prehrali v semifinále Final Four s Tureckom 0:3

Slovenskí volejbalisti v semifinálovom zápase tretej skupiny 25. ročníka Svetovej ligy.
Slovenskí volejbalisti v semifinálovom zápase tretej skupiny 25. ročníka Svetovej ligy. (Autor: TASR)
TASR|28. jún 2014 o 17:48

Volejbalisti Slovenska si finále Final Four 3. skupiny Svetovej ligy v tureckej Burse nezahrajú. Prehrali s Tureckom.

BURSA. Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v sobotňajšom semifinále Final Four 3. skupiny Svetovej ligy v tureckej Burse s domácim výberom 0:3 za hodinu a 26 minút.

Zverenci trénera Flavia Gulinelliho si v nedeľu o 13.00 SELČ zahrajú o tretie miesto proti Číne. Tá prehrala v druhom semifinálovom stretnutí s Kubou 2:3.

V prvom semifinále volejbalisti Kuby zvíťazili nad Číňanmi 3:2 (25, -22, -32, 22, 13). Súboj trval 132 minút.

Semifinále Final Four v Burse

(svf.sk):

Turecko - SLOVENSKO 3:0 (22, 21, 24)

Zápas trval: 86 minút. Rozhodovali: Schürmann (Licht.) a Abdelsamad (Egypt), 2000 divákov

Turecko: Eksi, Toy, Batur, Dogan, Gök, Güngör, libero Yesilbudak (Gulmezoglu, Günes, Aydin)

SR: Zaťko, Kostoláni, Kohút, Vlk, Krajčovič, Paták, libero Kubš (Bencz, Kriško)

Kuba - Čína 3:2 (25, -22, -32, 22, 13) za 132 minút

Povedali po zápase

(zdroj: svf.sk):

Marek Kardoš (asistent trénera SR): "Najväčší rozdiel bol v nevynútených chybách. My sme urobili viac chýb na príjme, naopak Turci náš tlak na servise ustáli. V rozhodujúcich chvíľach, keď sme viedli o dva body, sme to neudržali a šnúra bodov súpera nás položila. V druhom aj treťom sete sme viedli, ale v jednom postavení sme urobili chyby a to nás stálo lepší výsledok. Treba pochváliť chalanov, že sa nevzdali a bojovali do konca. Musíme dať hlavy hore, zabudnúť na dnešok a zabojovať s Číňanmi, ktorých dobre poznáme. Toto družstvo si zaslúži dobrý výsledok a radi by sme sa rozlúčili víťazstvom. Máme zdravotné problémy, klobúk dolu pred Emom Kohútom, aj prácou fyzioterapeuta a kondičného trénera, ako ho dali dokopy."

Ľuboš Kostoláni (univerzál SR): "V prvom sete na nás Turci vybehli a s prehľadom ho vyhrali. Tlačili servisom a hrali dobre. Mrzí ma druhý set, v ktorom sme viedli o tri - štyri body, ale potom sme urobili sériu chýb a náskok sme premrhali. Je nám to ľúto, pretože sme bojovali. Rozhodcovia im v rozhodujúcich momentoch pomohli, ale dalo sa to čakať. Musíme sa z tejto prehry dostať a zabojovať o bronz. Motivácia nám určite nechýba, chceme medailu."

Emanuel Kohút (kapitán a blokár SR): "Nechcem sa vyhovárať na zranenie. Premrhali sme príležitosti, ktoré sme dostali, prehra nás mrzí. Musíme sa od toho odosobniť a zajtra zabojovať o bronz s Číňanmi. Dnes sme robili veľa nevynútených chýb, ktoré vyplývajú z neskúsenosti. Noha ma bolí, ale verím, že masér urobí druhý zázrak a podarí sa mi opäť nastúpiť. V každom prípade chcem hrať. Nerád sa vyhováram na rozhodcu, ale to, čo dnes predviedol, bolo niečo strašné. Dúfam, že to bude mať pre neho dohru."

Zostávajúci program Final Four

nedeľa 29. júna:

o 3. miesto (13.00)

finále (16.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci prehrali v semifinále Final Four s Tureckom 0:3