Slováci prehrali na úvod s domácou Kanadou 0:8

Robby Fabri strieľa na bránku Dávida Okoličányho.
Robby Fabri strieľa na bránku Dávida Okoličányho. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. dec 2014 o 07:04

Naši reprezentanti už po úvodných dvoch tretinách prehrávali 0:7.

MONTREAL. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vstúpila do svetového šampionátu juniorov v Kanade v Montreale prehrou pred zaplneným Bell Centrom s domácim výberom 0:8.

Zverenci Ernesta Bokroša v A-skupine nestačili na favorita, ktorý na ľade dominoval a súpera prevýšil vo všetkých herných činnostiach.

Tím SR mal veľký rešpekt pred súperom, chýbalo mu väčšie nasadenie i agresivita a nebol domácim rovnocenným súperom, na ľade často pôsobil odovzdaným dojmom. Mužstvo nenadviazalo na výkony z prípravných súbojov s Českom a Švajčiarskom.

Kanada potvrdila, že je najväčším favoritom na šampionáte. Domáci lepšie korčuľovali, boli agresívnejší a kvalita bola na ich strane. Na strely vyhrali 34:12.

Slovensko sa s Kanadou stretlo na svetových šampionátoch dvadsaťročných desiatykrát a deviatykrát prehralo. Jedine 27. decembra 1998 dokázalo remizovať 0:0.

Povedali po zápase

Martin Réway (kapitán SR): "Nie je to pre nás teraz jednoduché. Nechceli sme prehrať tento zápas. Kanada má tento rok skutočne dobrý tím, navyše hrá doma. Pre nás to bolo veľmi náročné, diváci ich výborne hnali vpred."

Robby Fabbri (útočník Kanady): "Tréner nám povedal, že toto bol iba jeden zápas z množstva a už zajtra nás čaká ďalší. Teší ma, že som dosiahol štyri body, ale oveľa dôležitejší je výkon tímu. Je dobré, že sme vyhrali."

Curtis Lazar (kapitán Kanady): "Dnes skórovali viacerí hráči, čo nám dodá ďalšie sebavedomie a posunie ďalej. Boli sme hladní po úspechu. Fanúšikovia nám dodali adrenalín k výbornému štartu a na ňom môžeme teraz stavať."

Hokej - MS do 20 rokov - A-skupina (Montreal)

Kanada - Slovensko 8:0 (3:0, 4:0, 1:0)

Góly: 5. Fabbri (Duclair, S. Reinhart), 9. Duclair (M. Domi), 10. Fabbri (Petan, Bowey), 27. Paul (Crouse, Virtanen), 32. Point (Fabbri, Petan), 37. M. Domi (Bowey, S. Reinhart), 38. Petan (Fabbri, Hicketts), 57. Virtanen (Point)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: 14. Koyš (SR) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Patafie (USA), Vinneborg (Švéd.) - Lhotský (ČR), Wüst (Švaj.), 14 142 divákov.

Kanada: Fucale - Nurse, S. Theodore, Morrissey, Bowey, Heatherington, Hicketts, Morin - S. Reinhart, M. Domi, Duclair - Lazar, Ritchie, McDavid - Fabbri, Paul, Petan - Crouse, Gauthier, Virtanen - Point

Slovensko: Godla (32. Okoličány) - Černák, Rosandič, Jaroš, Holenda, Jendroľ, Hochel, Bačik, Pavúk - Réway, Paulovič, Cehlárik - Šoltés, D. Rehák, Lantoši - Skalický, Sukeľ, Koyš - R. Bondra, Kabáč, Petráš

Fínsko - USA 1:2 po sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. Rantanen - 14. Tuch (Eichel, DeAngelo), rozhodujúci sam. nájazd De Leo

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prehrali na úvod s domácou Kanadou 0:8