Slováci odleteli do Írska aj s brankárom Putnockým

SITA|31. aug 2011 o 13:18

Vladimír Weiss st. donominoval do tímu na zápas kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2012 proti Írsku a Arménsku aj brankára Matúša Putnockého.

BRATISLAVA. Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. donominoval do tímu na zápas kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2012 proti Írsku (2. septembra od 20.45 h SELČ v Dubline) a Arménsku (6. septembra od 20.15 h v Žiline) aj brankára Matúša Putnockého zo Slovana Bratislava. Ten by mal byť v prípade pretrvávajúcich zdravotných problémov Mariána Kella dvojkou Jána Muchu ml.

Putnocký absolvoval s reprezentáciou utorňajší večerný tréning a nechýbal ani v stredu pri odlete z Bratislavy.

"Pozvánka do reprezentácie ma potešila, hoci nepredpokladám, že by som zasiahol do hry. Mám za sebou s reprezentáciou pár tréningov, chalani ma privítali super, nakoniec viacerých poznám z klubu," povedal pre TASR Putnocký, ktorý sa k tímu pripojil už v utorok.

Na palube charteru do Dublinu, kde osemfinalistu MS 2010 v JAR čaká v piatok na Aviva Stadium (19.45 miestneho času, resp. 20.45 SELČ) dôležitý duel kvalifikačnej B-skupiny, nechýbal ani kapitán Marek Hamšík.

Stredopoliar SSC Neapol má problémy s boľavým zranením, keď v prípravnom súboji s Palermom dostal silného "koňara". Hamšík v utorok a v stredu trénoval individuálne a lekári národného tímu sa mu budú ďalej intenzívne venovať, aby prípadne mohol byť trénerovi Vladimírovi Weissovi k dispozícii.

"Môj stav sa lepší, hoci ešte nemôžem potvrdiť, že určite nastúpim. Na dnešnom tréningu som behal už rýchlejšie, aj pracoval s loptou. Určite sa zranenie lepší, ale či stihnem už zápas v Dubline, nemôžem potvrdiť."

Slováci sú s 13 bodmi na čele tabuľky spolu s Írskom a Ruskom. V prospech SR hrá momentálne lepšia bilancia vzájomných zápasov s týmito súpermi.

Kvalifikáciu EURO 2012 začalo Slovensko vlani na jeseň impozantne víťazstvami nad Macedónskom a v Rusku (obe 1:0), nasledovala však prehra 1:3 v Arménsku a domáca deľba bodov s Írskom (1:1). V marci a júni tohto roka vyhrali Hamšík a spol. nad Andorrou dvakrát tesne 1:0.

Aktualizovaná nominácia Slovenska na dvojzápas kvalifikácie o postup na ME 2012 proti Írsku (2. septembra od 20.45 h SELČ v Dubline) a Arménsku (6. septembra od 20.15 h v Žiline):

Brankári: Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.), Matúš Putnocký (Slovan Bratislava)

Obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.).

Stredopoliari: Karim Guédé, Igor Žofčák (obaja Slovan Bratislava), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Miroslav Karhan (Spartak Trnava), Róbert Jež (Polonia Varšava/Poľ.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.).

Útočníci: Filip Hološko (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.), Róbert Vittek, Stanislav Šesták (obaja MKE Ankaragücü)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci odleteli do Írska aj s brankárom Putnockým