Slováci odleteli do Francúzska. Dúfam, že sa vrátime čo najneskôr, tvrdí Kozák

Tréner je s prípravou spokojný.
Tréner je s prípravou spokojný. (Autor: TASR)
TASR|6. jún 2016 o 15:36

Zverenci Jána Kozáka majú za sebou tréningový kemp v rakúskom Windischgarstene i tri medzištátne prípravné stretnutia.

BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti v pondelok popoludní odleteli z Bratislavy do francúzskeho mesta Clermont-Ferrand. Základňu pre majstrovstvá Európy (10. júna - 10. júla) si rozložia v kúpeľnom sídle Vichy vzdialenom približne hodinu cesty od príletovej destinácie.

Zverenci Jána Kozáka majú za sebou tréningový kemp v rakúskom Windischgarstene i tri medzištátne prípravné stretnutia: s Gruzínskom i Nemeckom si poradili zhodne 3:1 a na záver prípravy uhrali bezgólovú remízu so Severným Írskom.

"Prevláda u nás pocit zodpovednosti, pretože nechceme sklamať slovenského fanúšika. Verím, že na šampionáte podáme výkony, s akými budeme spokojní. Príprava prebehla podľa plánu, všetko závisí od prístupu hráčov. Snažili sme sa nachystať čo najlepšie a myslím si, že sa nám to podarilo. Dúfam, že sa z Francúzska vrátime čo najneskôr," povedal tréner Kozák.

Kapitán Martin Škrtel sa už nevie dočkať prvého zápasu.
Kapitán Martin Škrtel sa už nevie dočkať prvého zápasu. (Autor: TASR)

"Sústredenia boli dosť dlhé, už sa nemôžeme dočkať nášho prvého vystúpenia. V Rakúsku to bolo pomerne jednotvárne, teraz však zmeníme prostredie. Skúsenejších futbalistov doplnili draví mladíci, takže máme dobrú skladbu mužstva," uviedol kapitán a stopér Martin Škrtel.

"Dúfam, že už po prvých dvoch dueloch sa staneme postupujúcim tímom. Čaká na mňa ďalšia pekná skúsenosť. Mám radosť, že už v mladom veku som sa dostal do reprezentačného kolektívu. Takáto účasť je krásna pre každého futbalistu, o to viac pre slovenského, keďže na vrcholné podujatie sa nekvalifikujeme zakaždým," dodal krídelník Vladimír Weiss.

Všetci na Slovensku dúfame, že sa slovenská výprava vráti čo najneskôr.
Všetci na Slovensku dúfame, že sa slovenská výprava vráti čo najneskôr. (Autor: TASR)

Stanislav Šesták odcestoval na svoju poslednú reprezentačnú akciu: "Užívam a vychutnávam si každú jednu chvíľu. Viac zodpovednosti budú pociťovať hráči, ktorí patria do základnej jedenástky."

Slováci nastúpia v základnej B-skupine EURO 2016 11. júna o 18.00 h v Bordeaux proti Walesanom, 15. júna o 15.00 h si v Lille zmerajú sily s Rusmi a napokon 20. júna o 21.00 h narazia v St. Étienne na Angličanov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Slováci odleteli do Francúzska. Dúfam, že sa vrátime čo najneskôr, tvrdí Kozák