Slováci idú na šampionát. Týchto päť vecí ukázala príprava

Slovenský tím je štvrtý najstarší na šampionáte.
Slovenský tím je štvrtý najstarší na šampionáte. (Autor: TASR)
Pavol Spál, Juraj Berzedi|5. jún 2016 o 13:20

Zajtra odlietajú futbalisti Slovenska do Francúzska, dejiska majstrovstiev Európy. Čo ukázali posledné prípravné zápasy pred šampionátom?

1. Hubočana nahradí Švento

Je to slovenská obranná skala, cez ktorú sa súperi takmer nedostávajú. Je silný v súbojoch na zemi i vo vzduchu. Vyžaruje z neho agresivita a húževnatosť.

Tomáš Hubočan bol v kvalifikácii o postup na ME do Francúzska 2016 dôležitou súčasťou obrannej štvorice. Najviac zápasov odohral naľavo, kde zabezpečoval krídelníka Vladimíra Weissa, ktorý mal viac priestoru na útočenie.

Posledné týždne ho trápilo nepríjemné zranenie päty. Správy hovorili, že sa jeho stav zlepšuje. Deň pred zápasom so Severným Írskom sa tréner Kozák vyjadril, že nastúpi. Napokon nefiguroval ani na zápasovej súpiske.

„Hubočan na predzápasovom tréningu pocítil bolesti a nebol stopercentne pripravený, preto som dal príležitosť Dušanovi Šventovi,“ prezradil po zápase reprezentačný kouč.

Švento sa v klube trápil, v reprezentácii patrí k dôležitým členom zostavy.
Švento sa v klube trápil, v reprezentácii patrí k dôležitým členom zostavy. (Autor: TASR)

Práve ľavonohý futbalista bude pravdepodobne v súboji s Walesom (11. júna) hrať od prvej minúty. V nemeckom 1. FC Kolín vysedával zväčša na tribúne či lavičke. V sezóne odohral len sedem zápasov (dva v základnej zostave).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Slováci idú na šampionát. Týchto päť vecí ukázala príprava