Slováci mali víťazstvo na dosah, napokon zachraňovali bod

Miroslav Volentics (v bielom) zo Slovenska zakončuje v zápase proti Čiernej Hore.
Miroslav Volentics (v bielom) zo Slovenska zakončuje v zápase proti Čiernej Hore. (Autor: TASR)
TASR|4. máj 2017 o 11:31

Mrzí ma to kvôli priebehu, že sme sa nadreli a získali sme len jeden bod, hodnotil tréner hádzanárov Martin Lipták.

HLOHODEC. So zmiešanými pocitmi odchádzali v stredu z palubovky slovenskí hádzanári. Dlhé minúty mali duel II. fázy kvalifikácie majstrovstiev Európy 2018 proti Čiernej Hore (27:27) vo svojich rukách, avšak napokon zachraňoval aspoň remízu pre domácich v záverečnej sekunde zo 7-metrového hodu Tomáš Urban.

V slovenskom tábore vládlo vo väčšej miere sklamanie, po výbornom prvom polčase totiž dovolili domáci pomýšľať svojimi vlastnými chybami a nedisciplinovanosťou súperovi na obrat.

"Možno zbrklosť alebo nervozita v útoku, chceli sme dať možno rýchlejší gól, aby sme to rozhodli. Chýbala nám trpezlivosť, potom sme urobili v obrane chyby, kedy nám spojky Čiernej Hory dali góly. Neustrážili sme si to, preto nám ušiel bod," zamyslel sa nad priebehom druhého polčasu Tomáš Urban.

Pozrite si, ako slovenskí hádzanári remizovali s Čiernou Horou: fotogaléria

6.5.2017

Pred koncom viedli aj o tri góly

Veľké problémy robil obrane hlavne mimoriadne efektívny Vuko Borozan, autor jedenástich gólov Čiernej Hory.

"Je ťažké čeliť takému strelcovi ako je Borozan, je to spojka svetovej úrovne. Pripravovali sme sa na neho celý týždeň. On však dokáže v ťažkých chvíľach potiahnuť družstvo. Bohužiaľ, v poslednom útoku sa nám ho nepodarilo ubrániť a strelil posledný gól," povedal na jeho adresu brankár Slovenska Teodor Paul.

Zverenci trénera Martina Liptáka viedli ešte päť minút pred koncom zápasu 26:23, ale dve vylúčenia potrestala Čierna Hora až štyrmi presnými zásahmi. Borozan upravoval aj päť sekúnd pred koncom na 26:27, záverečné slovo však mali domáci.

Šancu rozhodnúť o konečnom výsledku mal Tomáš Urban, ktorý zachoval chladnú hlavu a vybojoval pre svoj tím ďalší bod do tabuľky.

"Aj tento bod môže zavážiť v celej kvalifikačnej tabuľke. Som rád, že to tam padlo. Veril som si na to, keďže počas celého zápasu to tam padalo. Som rád, že sme získali bod v poslednej sekunde. Sme však na druhej strane viac-menej sklamaní z toho, lebo dva body mali zostať tu," uviedol autor záverečného gólu v zápasu.

Opäť ich čakajú Čiernohorci

Slováci držia aj po strede postupové nádeje. V tabuľke 6. kvalifikačnej skupiny sú s dvoma bodmi na druhom mieste o skóre pred Ruskom a Čiernou Horou.

Ťarcha kľúčového duelu sa tak prenáša na sobotu 6. mája, keď sa o 20.00 h v Bijelom Poli stretnú opäť s Čiernohorcami.

Mrzí ma to aj kvôli ľuďom, lebo boli fantastickí. Nesmieme sa tým nechať zlomiť.


Martin Lipták, tréner slovenských hádzanárov

"Ono sa to bude prenášať z každého zápasu na ten ďalší zápas. Nič nie je stratené ani tým, že sme stratili bod, pred sebou máme ešte pár zápasov. Mňa to mrzí kvôli tomu priebehu, že sme sa nadreli a získali sme len jeden bod," vyhlásil reprezentačný tréner Martin Lipták.

"Mrzí ma to aj kvôli ľuďom, lebo boli fantastickí. Nesmieme sa tým nechať zlomiť. Oni budú rovnako unavení, skúsime na nich niečo vymyslieť," dodal Lipták.

Najlepší strelec domácich Tomáš Urban verí vo víťazstvo, ktoré by bolo zároveň lákadlom na júnový kvalifikačný zápas v Bratislave proti Rusom.

"My si chceme ísť po dva body. Urobíme pre to všetko, pretože potrebujeme do tabuľky dva body. Chceme bojovať o postup. To môžeme docieliť tým, že minimálne vybojujeme jeden v Čiernej Hore. Ideme si však po dva, aby sme potom ľudí do Bratislavy dostali, nech je o čo bojovať," uzavrel Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci mali víťazstvo na dosah, napokon zachraňovali bod