Slávia UK hľadá vhodnú halu, definitíva v utorok popoludní

SITA|22. apr 2008 o 14:42

BRATISLAVA 22. apríla (SITA) - Súťažná komisia Slovenskej volejbalovej federácie (SK SVF) v utorok popoludní potvrdila pôvodné termíny všetkých stretnutí finále play off ženskej extraligy medzi Sláviou ...

BRATISLAVA 22. apríla (SITA) - Súťažná komisia Slovenskej volejbalovej federácie (SK SVF) v utorok popoludní potvrdila pôvodné termíny všetkých stretnutí finále play off ženskej extraligy medzi Sláviou UK Bratislava a VO ŠG Nitra v súlade s platným termínovým rozpisom súťaže a aj časy, ktoré pre tieto zápasy obe družstvá sami stanovili.

Slávia UK požiadala o zmenu, keďže v jej domovskej hale Mladosť sa v stredu 23. apríla počas celého dňa koná turnaj C-divízie majstrovstiev sveta vo florbale. Prezident bratislavského klubu Vladimír Hančík však napokon nedokázal nájsť spoločnú reč so zástupcami Nitry, keď obe strany zamietli viacero návrhov svojho oponenta.

"Už po postupe Nitry do finále sme vedeli, že finálová séria sa začne u nás doma, a keďže v tom čase sú v Mladosti florbalové MS, máme problém. Snažil som sa preto vyriešiť celú situáciu nájdením náhradných priestorov. Hala PKO je však v tomto termíne obsadená, čo mi potvrdil prezident VKP pán Hronský. Nepriechodné bolo aj riešenie s halou na Pasienkoch, keďže tam stále trénujú basketbalisti Interu a basketbalistky Slovana, problémy by boli aj s postavením ihriska," povedal na utorňajšej mimoriadnej tlačovej konferencii šéf Slávie UK Vladimír Hančík a pokračoval vo vymenovávaní viacerých návrhov, ktoré predostrel VO ŠG Nitra: "Chceli sme vymeniť prvé dva duely - v stredu by sa hralo v Nitre a v nedeľu potom u nás doma, pričom tretí zápas by sme opäť hrali pred vlastným publikom. Oni však chceli nastúpiť aj na tretí súboj v Nitre, s čím sme už nesúhlasili my. Ďalším riešením bolo posunutie začiatku celej finálovej série na nedeľu 27. apríla, keď by sa po skončení MS vo florbale mohol prvý duel odohrať o 19.00 h v Mladosti. Prípadný piaty duel by sa potom musel uskutočniť 8., resp. 10. mája, s čím však Nitra opäť nesúhlasila. Treťou možnosťou bolo nastúpiť na zápas v stredu 23. apríla, ale už o 15.00 h vo vedľajšej telocvični haly Mladosť, keďže florbalové zápasy sa v ten deň začínajú až o 17.30 h. Nitrianky aj SVF toto prostredie označili za nedôstojné a návrh zamietli. Poslednou možnosťou bolo zhustenie termínov finálových duelov tak, aby sa celá séria ukončila v utorok 6. mája. Navrhovali sme termíny 27. 4., 30. 4., 2. 5., 4. 5. a 6. 5., no trénerka Nitry Tlstovičová to odmietla z dôvodu nedostatku času na regeneráciu."

Vedenie Slávie UK má teraz čas do utorňajšej polnoci, aby súťažnej komisii SVF poslalo návrh na zmenu miesta stredajšieho duelu. "Momentálne sa snažíme nájsť nejakú možnosť, aby sa tento zápas predsa len odohral. Budeme ešte rokovať s pánom Hronským o možnosti hrať v PKO, skúšame nájsť riešenie aj v prípade haly na Pasienkoch. Musím sa ešte porozprávať s trénermi a hráčkami, čo na to hovoria. Múdrejší budeme okolo 16.00 h, vtedy by malo padnúť definitívne rozhodnutie. Ak nenájdeme vhodné priestory, nezostane nám napokon nič iné ako nenastúpiť na zápas," povedal popoludní pre agentúru SITA Vladimír Hančík.

"Finálovú sériu sme nechceli posúvať z viacerých dôvodov. Nepovažujeme to za šťastné riešenie. Mladý káder, ktorý mám k dispozícii, by nemal vôbec čas na regeneráciu, ktorú by museli dievčatá vynechať na úkor tréningov. Hrať tri zápasy za päť dní, ako to navrhla Slávia UK, je pre hráčky v tomto veku nonsens. Dievčatá majú navyše aj študijné povinnosti, niektoré sa chystajú na maturity, ďalšie cestujú na majstrovstvá sveta stredných škôl. Ja som zodpovedná za výsledky aj zdravotný stav hráčok a nemôžem si dovoliť pristúpiť na pravidlá, ktoré diktuje Slávia UK, a ktoré sú jednoznačne v jej prospech," povedala pre agentúru SITA Zuzana Tlstovičová.

"Celá záležitosť nás samozrejme mrzí, ale neostáva nám nič iné ako trvať na našom pôvodnom stanovisku, ku ktorému sme dospeli po vzájomnej dohode s trénerkou Tlstovičovou. ŠG Nitra predložila Slávii UK ústretový návrh a snažila sa vyriešiť ich zložitú situáciu výmenou dejísk prvých štyroch stretnutí, samozrejme s tým, že prípadný piaty duel by sa uskutočnil na ihrisku Slávie UK. S tým však Bratislavčanky nesúhlasili. Nemá zmysel, aby Slávia UK tento problém hádzala na plecia ŠG Nitra alebo SVF. O možnej kolízii termínov vedeli dostatočne dlhý čas a mali, resp. stále majú možnosť zabezpečiť si náhradné riešenie v zmysle platných súťažných predpisov SVF. Tlačiť nás k múru vyhláseniami o možnosti nenastúpenia na stretnutie je absolútne neférové," skonštatoval viceprezident SVF Tomáš Singer.


Potvrdené termíny stretnutí finálovej série play off ženskej volejbalovej extraligy:

1. zápas: Streda 23. apríla /čas ešte nie je známy/: Slávia UK Bratislava - VO ŠG Nitra

2. zápas: Sobota 26. apríla o 18.00 h: VO ŠG Nitra - Slávia UK Bratislava

3. zápas: Streda 30. apríla o 17.00 h: Slávia UK Bratislava - VO ŠG Nitra

Prípadný 4. zápas: Sobota 3. mája o 18.00 h: VO ŠG Nitra - Slávia UK Bratislava

Prípadný 5. zápas: Utorok 6. mája o 17.00 h: Slávia UK Bratislava - VO ŠG Nitra


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slávia UK hľadá vhodnú halu, definitíva v utorok popoludní