Slávia UK do budúcej sezóny bez kvarteta opôr

SITA|27. júl 2007 o 14:09

BRATISLAVA 27. júla (SITA) - Volejbalistky Slávie UK Bratislava vstúpia do sezóny 2007/2008 s výrazne zmeneným kádrom. Po piatich úspešných sezónach vyzliekla dres historicky najúspešnejšieho slovenského ...

BRATISLAVA 27. júla (SITA) - Volejbalistky Slávie UK Bratislava vstúpia do sezóny 2007/2008 s výrazne zmeneným kádrom. Po piatich úspešných sezónach vyzliekla dres historicky najúspešnejšieho slovenského klubu smečiarka Brazílčanka Solange Soraesová a odchádza do družstva nováčika českej extraligy TK Prostějov. Spolu s ňou posilní ten istý klub z Moravy aj blokárka Jana Gogolová. Okrem nich sa Slávia bude musieť zaobísť bez libera Ivany Čapkovej, ktorá bude skúšať šťastie vo švajčiarskom VC Kanti Schaffhausen, kde sa stretne s ďalšou bývalou hráčkou z bratislavského klubu Danicou Repákovou. Štvrtou naisto odchádzajúcou hráčkou je nahrávačka Ivana Zburová, ktorá si to namierila do francúzskeho prvoligového klubu Melun Val de Seine La Rochette. S výnimkou Gogolovej ide všetko o jednoročné hosťovania. Nejasný je zatiaľ osud blokárky Adriany Marčekovej, s ktorou chce vedenie klubu rokovať o predĺžení zmluvy. Družstvo bude opäť viesť tréner Ľubomír Petráš, doterajší kormidelník Martin Hančík prebral družstvo prvoligových junioriek.

Slávia UK bude mať v najvyššej súťaži iba jedno družstvo. Licenciu Slávie VM klub predal VK UKF Nitra. Z minuloročného kádra Slávie VM do kádra A-družstva preradili Veroniku Tomšíkovú, Barboru Forgáchovú a Vladislavu Boršovskú. Z hosťovania v Doprastave sa po dvoch rokoch vracia Michala Halmová.

Družstvo začína s prípravou 1. augusta. Keďže tréner Petráš má až do konca septembra povinnosti pri reprezentácii (je asistentom Miroslava Čadu), bude tréningy viesť Vladimír Hančík s asistentom Júliusom Nagyom a kondičným trénerom Tomášom Mihálikom. V rámci prípravy absolvujú slávistky niekoľko zaujímavých aj medzinárodných konfrontácií - v auguste na medzinárodnom turnaji v Dolnom Kubíne, v septembri na turnaji v Brne, počas krátkeho sústredenia a turnaja v chorvátskom Šibeniku, na turnaji v Přerove a na záver prípravy na domácom jubilejnom 20. ročníku turnaja Slávia Cup.

Prvýkrát po šiestich rokoch nebude Slávia UK hrať Európsky pohár a po prvý raz ani stredoeurópsku ligu (SEL). Dôvodom je nedostatok financií. Keďže Slovenská volejbalová federácia (SVF) odmietla žiadosť klubu o finančnú podporu pre účasť v Pohári CEV, nemohlo sa družstvo prihlásiť ani do SEL (viazaná podmienka na účasť v európskom pohári).


Káder družstva Slávie UK Bratislava:

Martina Noseková (reprezentantka), Naďa Mezeiová, Lucia Bognárová, Hana Cagáňová (reprezentantka), Veronika Hrončeková (reprezentantka), Mária Hnátová (reprezentantka), Eva Paňková, Veronika Tomšíková (reprezentantka), Barbora Forgáchová, Vladislava Boršovská, Michala Halmová, v najbližších dňoch sa vedenie klubu chce dohodnúť so skúsenou bývalou reprezentantkou Adrianou Marčekovou o ďalšom pôsobení v družstve.


Realizačný tým:

hlavný tréner: Ľubomír Petráš

asistent trénera: Július Nagy

kondičný tréner: Tomáš Mihálik

fyzioterapeut: Peter Kollár

lekár : MUDr. Alena Urvayová


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slávia UK do budúcej sezóny bez kvarteta opôr