Slávia odstúpila z Challenge Cupu pre nedostatok financií

(Autor: SITA)
TASR|22. nov 2012 o 10:26

Tréner Slávie už pred vstupom do súťaže avizoval, že klub má značné finančné problémy.

BRATISLAVA. Krátke trvanie malo tohtoročné účinkovanie volejbalistiek Slávie EU Bratislava v Challenge Cupe. V dvojzápase 2. kola s cyperským TRB Danoi AEL Limassol zverenky trénera Martina Hančík prehrali najskôr na jeho palubovke 1:3 a v domácej odvete 0:3.

Tréner Slávie však už pred vstupom do súťaže avizoval, že klub má značné finančné problémy, pričom za veľký problém by v prípade ich postupu považoval dvojzápas s albánskym Minatori Rrhesen, ktorý by ich čakal, keby prešli cez cyperskú prekážku.

Prioritou nie je postúpiť

Pred stredajšou odvetou v hale Mladosť o tom, ako bude vyzerať, veľa naznačili slová prezidenta klubu Vladimíra Hančíka.

"Našou prioritou nie je postúpiť!" A na palubovke to tak aj vyzeralo. Na domácej lavičke zostali sedieť najlepšie hráčky, vrátane liberky a z nich sa počas zápasu dostali do hry len niektoré.

Martin Hančík po stretnutí o dianí pod vysokou sieťou odmietol komunikovať, jeho otec však nič nezakrýval. "Je mi to ľúto, predovšetkým sme hrali slabo," uviedol pre TASR a pokračoval: "Nebolo našou prioritou, ani nemohlo byť postúpiť vzhľadom na to, v akej finančnej situácii sme. My sa v prvom rade chceme sústrediť na stredoeurópsku ligu MEL a preto hovorím, že tento zápas, ani postup, pre nás neboli prioritou. Tou je MEL a od nového roku aj extraliga, v ktorej chceme bojovať o majstra. Je mi ľúto, že to nebol dobrý volejbal, ale taká je žiaľ situácia."

Tím zostáva bez pomoci

K tomu, prečo v Challenge Cupe hrali keď ich kvária finančné problémy, Vladimír Hančík povedal.

"Museli sme ho hrať preto, aby sme mohli účinkovať v MEL-ke, kde máme možnosť konfrontovať sa s dobrými súpermi. To, aby sme túto súťaž mohli hrať, vedenie Európskej volejbalovej konfederácie (CEV) podmieňuje účasťou práve vo Vyzývacom pohári. A ten viaceré družstvá, s ktorými sme sa stretli a rozprávali, nechcú hrať. A výsledkom toho je potom to, čoho svedkami sme boli v stredajšom odvetnom zápase. Ešte raz opakujem, že naša finančná situácia, ale taká je všeobecne na Slovensku, nám nedovolila uvažovať o tom, aby sme postúpili ďalej. Tým viac sa chceme presadiť v MEL a potvrdiť, že sme dobré družstvo."

Hoci sa Vladimír Hančík tieto problémy pravidelne každý rok snaží riešiť, pomoci sa nedočkal.

"Tak, ako po minulé roky, nikto nám z tých hlavných subjektov nepomôže. Či už je to Slovenská volejbalová federácia, alebo ministerstvo školstva, ktoré nemá projekty na európsky pohár. My si to všetko musíme financovať sami, pričom úplnou tragédiou je, že CEV vôbec nemyslí na to, že by v prípade postupu týmto družstvá aspoň spätne nejakou finančnou sumou prispela. Ja len verím, že časom prídu na to, že tri poháre sú zbytočné a platí to najmä o Vyzývacom, ktorý po športovej stránke nič neprináša a príde čas, keď sa funkcionári CEV nad tým zamyslia a budú iba dva poháre a to LM a Pohár CEV."

O tom, koľko ich stál dvojzápas s Limassolom, Vladimír Hančík uviedol. "Bezmála 10.000 eur a to je pre nás jednoducho veľa. My tieto peniaze, ktoré ušetríme na tejto súťaži, radšej investujeme do lepších zápasov v MEL, ako aj na prípravu družstva."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slávia odstúpila z Challenge Cupu pre nedostatok financií