Klopp verí mladším, Škrtel sa trápi a nehráva. Odíde z Liverpoolu?

Martin Škrtel chýbal v toľkých zápasoch, ako nikdy predtým.
Martin Škrtel chýbal v toľkých zápasoch, ako nikdy predtým. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|22. apr 2016 o 18:06

Kapitán národného tímu Slovákov v posledných troch zápasoch neodohral za Liverpool ani minútu. Podľa trénera Jürgena Kloppa sa sťažoval na bolesti slabín.

BRATISLAVA. Mal zvraštenú tvár, bolo vidieť, ako trpí od bolesti. Z ihriska odchádzal stopér Liverpoolu FC Martin Škrtel krívajúc, za podpory lekára, ktorý ho musel podopierať. 

Nešťastný súboj z dvadsiateho decembra 2015 vo Watforde priniesol pre kapitána národného tímu Slovákov poriadne komplikácie. Pripomeňme, že do tohto momentu nechýbal v ligovom zápase FC v tejto sezóne ani minútu.

Potom mu však v svale našli sedemcentimetrovú trhlinu, na dvoch miestach mal poškodenú aj šľachu. Lekári v slávnom Liverpoole sa ponosovali, že s takým vážnym zraneným stehna sa ešte nestretli.

Po troch mesiacoch  - dvadsiateho marca - Škrtel prvýkrát od zranenia zasiahol do súťažného zápasu. Liverpool však zápas v Southamptone prehral 2:3 a podľa niektorých fanúšikov i anglických médií niesol na prehre najväčší podiel viny práve Škrtel.

Vyčítali mu, že s ním Liverpool inkasoval za polčas toľkokrát, ako v predchádzajúcich ôsmich zápasoch.

Koncom marca nastúpil Škrtel na dva súboje za národný tím - doma proti Litve a v Írsku. A čakal na ďalšiu šancu v klube.

Nebol na súpiske

Liverpool odvtedy odohral ďalších šesť súťažných zápasov (dva v Európskej lige), ale Škrtel nastúpil iba v jednom. V posledných troch dueloch FC nezasiahol do hry, v posledných dvoch nebol ani na súpiske.

„Martin sa už pred víkendovým zápasom s Bournemouthom sťažoval na bolesť v oblasti slabín. Nemám však žiadne nové informácie," uviedol cez týždeň pre britské média tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. 

Jeho tímu sa momentálne bez Škrtela darí a zväčša vyhráva. FC sa prebojoval do semifinále Európskej ligy. Stopérska dvojica Lovren – Sakho je vo forme a funguje spoľahlivo, vytlačiť jedného z nich bude pre Slováka ťažké. Keďže však Klopp často rotuje zo zostavou, Škrtel ešte nie je ešte bez šance. Ale musí byť fit. 

Stopérska dvojica Mamadou Sakho (vľavo) a Dejan Lovren podáva veľmi dobré výkony.
Stopérska dvojica Mamadou Sakho (vľavo) a Dejan Lovren podáva veľmi dobré výkony. (Autor: tasr)

V britských médiách sa však medzitým

objavujú špekulácie o jeho neistej budúcnosti v klube. Nie je tajomstvom, že Klopp

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Klopp verí mladším, Škrtel sa trápi a nehráva. Odíde z Liverpoolu?