Škrtel podľa fanúšikov hlavným vinníkom prehry, požadujú jeho odchod

Slovenský zadák nenaskočil dobre do zápasového diania.
Slovenský zadák nenaskočil dobre do zápasového diania. (Autor: Twitter (5liveSport))
Pavol Spál|20. mar 2016 o 16:47

Liverpool vyhrával po polčase na pôde FC Southampton 2:0, no zápas prehral 3:2.

LONDÝN. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel prvý raz v tomto roku zasiahol do stretnutia seniorského mužstva anglického FC Liverpool, napriek sľubnému vývoju duelu sa nepokon netešil z víťazstva.

Škrtel, ktorý sa vracia do akcie po štvrťročnej odmlke pre zranenie zadného stehenného svalu, sa nezmestil do základnej jedenástky nemeckého kouča FC Liverpool Jürgena Kloppa na nedeľňajší zápas 31. kola Premier League na pôde FC Southampton.

Príležitosť však dostal po zmene strán. Stopérsku dvojicu hostí tvorili od úvodného výkopu Chorvát Dejan Lovren a Francúz Mamadou Sakho.

Ihneď po prestávke za stavu 2:0 pre Liverpool Škrtel nahradil Lovrena, ktorý v 25. minúte dostal žltú kartu. Tréner Klopp tento ťah zrejme oľutoval. Slovák odohral nešťastný zápas, na ktorý nebude dobre spomínať.

Už po štyroch minútach po jeho súboji s Grazianom Pellé odpískal rozhodca spornú penaltu (obaja sa vzájomne držali), ktorú však domáci nepremenili. Škrtel navyše dostal žltú kartu.

Southampton zápas otočil z 0:2 na 3:2.

Priaznivci "The Reds" po stretnutí označili 31-ročného rodáka z Handlovej za hlavného vinníka prehry a na sociálnych sieťach sa spustila silná kampaň voči kapitánovi slovenskej reprezentácie.

Možno prehnaná. Pritom sa nedá povedať, že by pri góloch jednoznačne chyboval Škrtel, podiel na tom mali viacerí jeho spoluhráči.

Viacerí zo sympatizantov Liverpoolu sa dokonca vyslovili za to, aby klub v lete Slováka predal.

Dailymu Mirro mu dal najhoršiu známku spomedzi všetkých hráčov na ihrisku, z desiatich možných bodov udelil len štyri.

Podľa stránky Squawka Football dostal Liverpool s Martinom Škrtelom za 45 minút toľko gólov, koľko inkasoval v posledných 795 minútach bez Slováka.

Škrtel utrpel indispozíciu 20. decembra pri ligovej prehre "The Reds" 0:3 na trávniku Watfordu. Nedávno si dva razy zahral za rezervný tím z Anfield Road na obnovenie zápasovej praxe.

Manchesterské derby medzi City a United vyznelo v prospech "červených diablov", ktorí zvíťazili na Etihad Stadium 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 16. min talentovaný Marcus Rashford.

Manchester City FC's PL form: LLLWDLTitle challenge over?Will they finish in the top four?

Posted by Sky Sports on Sunday, March 20, 2016

"Myslím si, že v prvom polčase, predtým než stihli dať gól, sme mali niekoľko šancí. Druhý polčas bol dobrý, avšak nedokázali sme streliť gól. Joe Hart si poranil lýtko. V tejto chvíli však nevieme presne určiť rozsah zranenia. Prišli sme o dôležité tri body so súperom, ktorý sa rovnako ako my pokúša kvalifikovať do Ligy majstrov," konštatoval po derby dueli kormidelník Manchestru City Manuel Pellegrini.

"Toto nás rozhodne nakopne a dodá nám sebadôveru. V šatni to bol naozaj skvelý pocit. Dnes sme dosiahli veľmi cenný výsledok, taký sa nám v poslednom čase dlho nepodaril. Pre našich fanúšikov to musí byť tiež veľká vec. Rashford je ozajstný útočník a z toho dôvodu ho stále nechávam na pozícii hrotového hráča, pretože dokáže strieľať góly. Veľmi sa mi páči. Stále má len osemnásť rokov, a preto musíme byť aj naďalej trpezliví," povedal spokojný tréner United Louis van Gaal.

live Manchester City vs Manchester Unitedhttp://goatd.net/142693/watch-manchester-city-vs-manchester-unitedhttp://goatd.net/142694/watch-manchester-city-vs-manchester-united

Posted by Premier Liga Angleze Lajme Shqip on Sunday, March 20, 2016

Tottenham Hotspur potvrdil úlohu favorita a doma zdolal nováčika z Bournemouthu 3:0. Dva presné zásahy dosiahol Harry Kane, ktorý sa zároveň s 21 gólmi dostal na čelo kanonierov Premier League.

Premier League - 31. kolo:

Newcastle - Sunderland 1:1 (0:1)

Góly: 83. Mitrovič - 44. Defoe

Southampton - Liverpool 3:2 (0:2)

Góly: 64. a 86. Mané, 83. Pellé - 17. Coutinho, 22. Sturridge

/Martin Škrtel (Liverpool) hral od 46. min, v 49. min dostal ŽK/


Manchester City - Manchester United 0:1 (0:1)

Gól: 16. Rashford

Tottenham Hotspur - FC Bournemouth 3:0 (2:0)

Góly: 1. a 16. Kane, 52. Eriksen

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel podľa fanúšikov hlavným vinníkom prehry, požadujú jeho odchod