Škrtel je najvyťaženejším hráčom Liverpoolu

SITA|24. feb 2011 o 13:42

Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel verí, že v nasledujúcich sezónach získa v drese anglického veľkoklubu Liverpool FC viacero trofejí.

LIVERPOOL.

Dvadsaťšesťročný stopér vidí svoju budúcnosť na Anfield Road a neuvažuje nad prestupom do iného mužstva, hoci sa objavili špekulácie o jeho možnom odchode do nemeckého VfL Wolfsburg.

"Ak by som neveril, že sa mi podarí vyhrať nejakú súťaž, nehral by som futbal. V Liverpoole som veľmi šťastný, nedávno som podpísal kontrakt na štyri roky a dúfam, že počas tohto obdobia budeme úspešní," povedal Martin Škrtel v rozhovore pre liverpoolfc.tv.

V aktuálnej sezóne už "The Reds" prišli o šancu uspieť v FA Cupe aj Ligovom pohári, v Premier League im patrí až 6. priečka s 18-bodovým mankom na vedúci Manchester United. Jediná súťaž, v ktorej sa ešte hráči LFC môžu tešiť z trofeje, je Európska liga UEFA. Liverpoolčania v nej postúpili do jarného šestnásťfinále a v prvom dueli remizovali na pôde AC Sparta Praha 0:0. Odveta je na programe vo štvrtok 24. februára od 19.00 h SEČ na Anfielde.

"Pre mňa osobne znamená Európska liga veľmi veľa, veď je to druhá najprestížnejšia klubová súťaž. Myslím si, že každý z nás v mužstve hrá futbal preto, aby vyhrával a zbieral trofeje. Verím, že sa nám podarí v EL uspieť, dostať sa až na vrchol a napraviť pokazený dojem z tejto sezóny," skonštatoval dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska z rokov 2007 a 2008.

Martin Škrtel odohral v aktuálnom ročníku celkovo už 35 súťažných stretnutí, čo je spoločne s gólmanom Reinom úplne najviac z celého tímu.

"Na začiatku sezóny sa nám vôbec nedarilo, vrátane mňa. Viem, že som mohol a mal podávať lepšie výkony. Ale taký je futbal, niekedy vám to ide lepšie a inokedy horšie," povedal slovenský obranca, ktorý bol jedným z kľúčových hráčov pri novoročnom úspešnom posúvaní sa smerom nahor v tabuľke Premier League - Liverpool neinkasoval gól v štyroch z ostatných piatich ligových duelov.

"Všetko je to o sebavedomí, ktoré nám teraz nepochybne narástlo. Pre obranné rady a gólmana je dôležité udržať si čisté konto a keď sa to podarí niekoľkokrát po sebe, veľmi to pomôže," doplnil odchovanec prievidzského futbalu, ktorý si veľmi pochvaľuje spoluprácu s novým koučom Kennym Dalglishom:

"Tréningy pod jeho vedením si všetci užívame, je na nich veľa zábavy. On aj Steve Clarke sú veľmi milí ľudia, snažia sa rozprávať sa s nami, čo je dobré. Na druhej strane, určite nemôžem povedať nič zlé ani o Royovi Hodgsonovi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel je najvyťaženejším hráčom Liverpoolu