Škrtel: Dalglisha fanúšikovia zbožňujú

Futbalisti Liverpoolu sa tešia z gólu do siete Wolverhamptonu.
Futbalisti Liverpoolu sa tešia z gólu do siete Wolverhamptonu. (Autor: TASR)
SITA|25. jan 2011 o 10:31

Martin Škrtel verí, že jeho FC Liverpool sa začne čoskoro šplhať vyššie a vyššie v tabuľke anglickej Premier League 2010/2011.

LIVERPOOL. Slovenský futbalový reprezentant Kľúčom k úspechu sú podľa 26-ročného stopéra predovšetkým čisté kontá. Uviedol to v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku "The Reds".

Prvé čisté konto roka

Zverenci trénera Kennyho Dalglisha zvíťazili v sobotňajšom ligovom dueli vo Wolverhamptone 3:0, pričom v najvyššej súťaži neinkasovali prvýkrát od 6. decembra minulého roka.

"Bolo to veľmi dôležité víťazstvo, ktoré nám dodalo potrebné sebavedomie. Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Kľúčové bolo, že sme si udržali čisté konto, pretože v aktuálnej sezóne sa nám v tejto štatistike príliš nedarí. Mňa ako obrancu tešia okrem víťazstiev najmä nuly v kolónke inkasovaných gólov. Ak sa nám v tom bude dariť aj v ďalších dueloch, som presvedčený, že počet našich triumfov bude rásť," vyhlásil odchovanec prievidzského futbalu pre www.liverpoolfc.tv.

Program v Premier League pokračuje v rýchlom slede, už v stredu privítajú hráči LFC na domácom štadióne Anfield Road londýnsky FC Fulham.

"Musíme nadviazať na výkon z duelu proti Wolverhamptonu. Je nevyhnutné urobiť sériu víťazných duelov, bez toho sa nepohneme vyššie v tabuľke. Fulham má kvalitný tím, ktorý sa snaží hrať pekný futbal. Nebude to jednoduchý duel, ale ja som presvedčený, že máme kvalitnejšie mužstvo," pokračoval handlovský rodák.

Dalglish je legenda

Dvojnásobný najlepší futbalista SR Škrtel tiež povedal, že si veľmi užíva pôsobenie pod novým trénerom Kennym Dalglishom.

"Je to klubová legenda. Všetci cítime, ako veľmi ho publikum zbožňuje. Má veľký rešpekt nás hráčov. Je to tiež skvelý človek, na tréningu je prísny, ale tiež si rád zažartuje," povedal slovenský obranca a dodal: "V tejto sezóne som odohral takmer každý zápas a vždy som sa snažil odviesť maximum. Viem, že som urobil aj niekoľko chýb, ale nepoznám hráča, ktorému sa to občas nestane. Preto jednoducho idem stále na sto percent. Momentálne si užívam spoluprácu s Danielom Aggerom, ktorý je výborným futbalistom a tiež skvelým človekom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel: Dalglisha fanúšikovia zbožňujú