Skromná hviezda Handzuš: Puky sa k nám šťastne odrážali

Handzušov gól padol po skvelej akcii s Krugerom.
Handzušov gól padol po skvelej akcii s Krugerom. (Autor: TASR / AP)
TASR|12. dec 2013 o 10:42

Slovenskí hokejisti Michal Handzuš a Marián Hossa sa v noci na štvrtok v NHL výraznou mierou podieľali na vysokej výhre Chicaga Blackhawks nad Philadelphiou Flyers 7:2.

NEW YORK. Center Michal Handzuš prispel k tretiemu víťazstvu Chicaga v rade jedným gólom a asistenciou. Po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

"Naša presilovková formácia hrala výborne. V poslednom období pravidelne dáva góly, čo nám veľmi pomáha," povedal pre Chicago Tribune Handzuš, ktorý strelil v profilige už svoj 17. gól v oslabení, tento mal navyše prívlastok víťazný.

"Puky sa k nám šťastne odrážali, no aj to patrí k hokeju. Celkovo sme podali veľmi dobrý výkon. Snažili sme sa hrať jednoducho a myslím si, že sme boli lepším tímom," dodal.

Aj bez brankárov

Hokejisti Chicaga vyhrali v hale United Center napriek tomu, že nastúpili bez svojich dvoch elitných brankárov. Dôveru tak namiesto zranenej dvojice Corey Crawford a Nikolaj Chabibulin dostal fínsky gólman Antti Raanta, ktorý mal 28 úspešných zákrokov.

Ako prvý sa zo Slovákov do bodovej štatistiky v zápase zapísal práve Handzuš. Vo vlastnom oslabení využil prečíslenie dvoch na jedného s Marcusom Krugerom a zvyšoval na 3:1.

Skvelá akcia: Handzuš gól, Kruger asistencia

handzus.gif

Chicago – Philadelphia 7:2

Góly: 21. Keith (P. Sharp, P. Kane), 22. A. Shaw (Bollig, Oduya), 26. HANDZUŠ (Kruger), 30. Versteeg (Saad, MARIÁN HOSSA), 35. J. Toews (P. Sharp, MARIÁN HOSSA), 42. Seabrook (HANDZUŠ, Versteeg), 50. P. Sharp (P. Kane, MARIÁN HOSSA) - 13. Voráček (Timonen, C. Giroux), 27. Downie (Schenn, Streit)

Michal Handzuš (1+1) sa stal druhou a Marián Hossa (0+3) treťou hviezdou zápasu. Andrej Meszároš si pripísal jeden mínusový bod.

Slováci v akcii

Andrej Meszároš (Phildaelphia) 14:42 0 0 0 -1 1 2
Michal Handzuš (Chicago) 16:04 1 1 2 2 1 0
Marián Hossa (Chicago) 15:14 0 3 3 2 0 0

(legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet
inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skromná hviezda Handzuš: Puky sa k nám šťastne odrážali