ŠKP aj v druhom finále víťazne, hetrik má na dosah

SITA|2. máj 2010 o 13:42

Hádzanárky ŠKP Bratislava využili aj v nedeľu výhodu domáceho prostredia a druhý zápas finále národného play-off WHIL vyhrali nad Iuventou Michalovce 26:24 (14:17), vďaka čomu získali tri majstrovské mečbaly.

BRATISLAVA.

Titul obhajujúce hráčky ŠKP v sobotu zvíťazili nad družstvom zo Zemplína 31:23 (14:11) a po víkendových súbojoch vedú v sérii, ktorá sa hrá na tri víťazstvá, už 2:0. Zverenky trénera Štefana Katušáka majú na dosah tretie prvenstvo v súťaži za sebou. Finálová séria bude pokračovať nadchádzajúci víkend dvoma stretnutiami v Michalovciach - v sobotu 8. mája o 18.00 h a v nedeľu 9. mája o 10.00 h.

V Česku má bližšie k titulu DHC Slavia Praha. Hráčky z hlavného mesta zvíťazili v oboch víkendových finálových dueloch v domácom prostredí nad obhajcom prvenstva HC Britterm Veselí nad Moravou, ktorého vedie slovenský tréner Peter Sabadka, presvedčivo 30:19 a 29:24.

Súhrn výsledkov víkendových finálových zápasov národného play-off WHIL o titul majstra SR a ČR v hádzanej žien 2009/2010 (hrá sa na 3 víťazstvá):

SLOVENSKO

sobota:

ŠKP Bratislava - Iuventa Michalovce 31:23 (14:11) - stav série 1:0

Zostavy a góly:

ŠKP: Z. Školková, Leviczká - Martanovičová 2, Cicmanová 1, Kochanová 2, Kertészová-Hrmová 7, Hodošková 3, Beňušková 3/2, Porubská 3, Globanová 3, Šimáková 5, Štetáková 2, H. Janšáková, Z. Janšáková

Iuventa: Gubíková, Kudročová - Bachirievová 5/1, Kvetková, Bačíková, Szöllösiová 3, Polláková 4, Škľaruková 2, Obšatníková 6/3, Hollá 3, Horňáková, Tobiašová, Rebičová, Tregubovová

pok. hody: 5/2 - 6/4, vylúčené: 4 - 5, rozhodovali: Hájek a Macho (obaja ČR), 350 divákov

Úvodné minúty finále, ktoré je reprízou z vlaňajška, patrili Iuvente (2:0). Domácim hádzanárkam trvalo ďalších desať minút, kým sa v zápase dostali prvýkrát do vedenia (5:4). V bránke ŠKP sa rozchytala Školková, ktorá takmer 11 minút nepustila loptu za svoj chrbát. Jej spoluhráčky využili presilovku na zvýšenie svojho náskoku - v 19. min 8:5 a v 24. min 11:7. Michalovčankám sa potom síce podarilo počas početnej výhody mierne skorigovať výsledok, ale na polčasovú prestávku odchádzali za nepriaznivého stavu - 11:14.

V prvej desaťminútovke druhého dejstva sa hostky dvakrát dotiahli na rozdiel dvoch gólov (14:16, 15:17), ale domáce obrat vo vývoji nepripustili. Vďaka kvalitnej obrane a efektívnej hre v útoku vyhrávali v 48. min už 26:18. Iuventa v ďalšom priebehu už nekládla výraznejší odpor, len troma gólmi v úplnom závere skorigovala svoju prehru. Tréner ŠKP Katušák dal príležitosť všetkým hráčkam, ktoré s prehľadom udržali víťazstvo (31:23).

Hlasy:

Štefan Katušák (tréner ŠKP): "Z mojej strany maximálna spokojnosť s výkonom družstva. Veľmi dobre sme zahrali v obrane, ktorú svojimi úspešnými zákrokmi podporila brankárka Školková. V úvode mal súper ešte dostatok síl, ale po zmene strán sme ho prevalcovali kvalitnou defenzívou. Dúfam, že takto budeme pokračovať. Máme za sebou len prvý duel a sme iba na začiatku finálovej série. Samozrejme, víťazstvo nás teší, ale v nedeľu to bude iný zápas."

Dušan Daniš (tréner Iuventy): "Som nespokojný s dnešným výkonom, zahrali sme veľmi slabo. Len v úvode sme držali so súperom krok, potom sme pozahadzovali veľa šancí. Nedarilo sa našim kľúčovým hráčkam a ani brankárky nám nezachytali. Zajtra je pred nami ďalší zápas, v ktorom sa chceme predviesť v lepšom svetle a uspieť."

nedeľa:

ŠKP Bratislava - Iuventa Michalovce 26:24 (14:17) - stav série 2:0

Zostavy a góly:

ŠKP: Z. Školková, Leviczká - Martanovičová 1, Cicmanová, Kochanová 3, Kertészová-Hrmová 6, Hodošková 1, Beňušková 3, Porubská 1, Globanová 3, Šimáková 7/6, Štetáková, H. Janšáková, Z. Janšáková 1

Iuventa: Kudročová, Gubíková - Bachirievová 6/2, Kvetková, Bačíková, Szöllösiová 2, Polláková 1, Škľaruková 2, Obšatníková 7/4, Hollá 1, Horňáková 1, Tobiašová 2, Rebičová, Tregubovová 2

pok. hody: 6/6 - 7/6, vylúčené: 3 - 4, rozhodovali: Opava a Válek (obaja ČR), 300 divákov

Obe družstvá začali v nedeľu vo vysokom tempe. V úvode sa ocitli vo vedení rovnako ako v sobotňajšom prvom finále Michalovčanky. Ešte v 4. min vyhrávali hostky zo Zemplína 3:2, ale potom prišla päťgólová šnúra v útoku efektívne hrajúcich domácich, ktorá na konci 10. min priniesla ŠKP vedenia 7:3. Zverenky trénera Dušana Daniša sa však rýchlo spamätali a po štvrťhodine hry bolo vyrovnané (7:7). Úspešné zvládnutie vlastného oslabenia a následne aj presilovky znamenali obrat vývoja skóre v prospech Iuventy - na začiatku 20. min 10:8. Jej hráčky v koncovke I. polčasu zvýšili svoj náskok na štyri góly (17:13), bodku za prvým dejstvom dala Kertészová, keď znížila na 14:17.

Bratislavčankám prestávka prospela a po nej potrebovali len 9 minút na vyrovnanie stavu skóre (18:18). Vzápätí aj naklonili priebežný stav na svoju stranu (20:18), keď využili bezmocnosť súperiek v útoku. Hádzanárky Iuventy za 14 minút II. polčasu dokázali prekonať brankárku Školkovú len jedenkrát. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času po dvoch góloch Kertészovej narástlo vedenie ŠKP na 22:19. Iuventa však kontrovala štvorgólovou šnúrou a v 54. min sa ocitla bližšie k víťazstvu (23:22). Potom však zobrala osud duelu do svojich rúk strelecky disponovaná Kertészová, ktorej zásluhou domáce otočili na 25:23. Hostky v záverečnej minúte znížili na 24:25, ale posledné slovo mala Kochanová, ktorá spečatila druhý finálový triumf úradujúceho šampióna (26:24).

Hlasy:

Štefan Katušák (tréner ŠKP): "Dnes nám trochu nefungoval podľa predstáv útok a ani v obrane sme v I. polčase nehrali ako v sobotu, čím sme dali šancu Iuvente. Dievčatám chcem poďakovať za výkon, enormné nasadenie v defenzíve, ktorá dnes bola opäť rozhodujúcim faktorom. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene, hoci to bol dramatický zápas. Musím uznať, že súper podal lepší výkon ako v prvom finále, preto to bolo dnes oveľa náročnejšie. S dvoma víťazstvami sme maximálne spokojní.

Dušan Daniš (tréner Iuventy): "Po sobotňajšej vysokej prehre sme dnes dokázali odohrať s ŠKP vyrovnanú partiu. V prvom polčase sme na začiatku prehrávali o 3 - 4 góly, ale potom sme si dokázali vypracovať solídny náskok. Našou ležérnou hrou sme však v úvode druhého dejstva zbytočne preflákali vedenie a postavili súpera na nohy. V závere rozhodla streľba spojok zvonku, v čom boli domáce lepšie."

ČESKO

sobota:

DHC Slavia Praha - HC Britterm Veselí nad Moravou 30:19 (11:9) - stav série: 1:0

Najviac gólov: Černá 11, Kutlvašrová 5/1, Vítková 5 - Štěrbová 5, Fleková 5/2, G. Zvoničová 3

Pok. hody: 8/4 - 5/4, vylúčené: 3 - 2, rozhodovali: Brunovský a Čanda (obaja SR), 200 divákov

nedeľa:

DHC Slavia Praha - HC Britterm Veselí nad Moravou 29:24 (12:13) - stav série: 2:0

Najviac gólov: Černá 8, Kutlvašrová 7/2, Knedlíková 4 - Štěrbová, Chmelařová a Kočí po 5

Pok. hody: 6/4 - 3/3, vylúčené: 4 - 5, rozhodovali: Karlubík a Struhár (obaja SR), 150 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỊKP aj v druhom finále víťazne, hetrik má na dosah