Mesíková je prvá v histórii. Slovenská skokanka debutovala vo Svetovom pohári

Tamara Mesíková.
Tamara Mesíková. (Autor: facebook/LOTOS Cup)
SITA|27. feb 2022 o 15:10

Iba 15-ročná Tamara Mesíková je prvá Slovenka, ktorá sa predstavila v kvalifikácii seriálu.

BRATISLAVA. Seriál Svetového pohára v skokoch na lyžiach mal v sobotu premiérovo v histórii slovenskú zástupkyňu.

V rakúskom Hinzenbachu sa medzi svetovou elitou predstavila iba 15-ročná Tamara Mesíková.

Druhá najmladšia skokanka v štartovom poli obsadila v kvalifikácii 44. priečku a neprebojovala sa do hlavnej súťaži, nestačil jej na to výkon 65,5 metra. Od účasti v 1. kole ju delilo 9,8 bodu.

Talentovaná slovenská športovkyňa sa o hlavnú súťaž na mostíku HS90 v Hinzenbachu mala uchádzať aj v nedeľu, ale napokon sa v kvalifikácii nepredstavila.

V sobotu triumfovala Slovinka Urša Bogatajová, ktorá na nedávnych ZOH 2022 v čínskom Pekingu získala dve zlaté medaily vrátane tej za prvenstvo medzi jednotlivkyňami.

Druhá skončila jej krajanka Nika Križnarová, bronzová z Pekingu. Pódium uzavrela Rakúšanka Lisa Ederová.

V štartovom poli chýbala strieborná olympijská medailistka Nemka Katharina Althausová, ktorú vyradila nákaza koronavírusom.

Tamara Mesíková si právo štartu vo Svetovom pohári vybojovala vlani. V lete však nepríjemne spadla a zlomenina kľúčnej kosti jej skomplikovala prípadný boj o účasť pod piatimi kruhmi v Číne.

V rodine mladšej športovkyne sa napokon zhodli, že prednosť dostane rekonvalescencia a radšej bude bojovať o ZOH 2026 v Taliansku.

Tamara Mesíková je sesternica niekdajšieho slovenského reprezentanta v skokoch na lyžiach a olympionika z Turína 2006 Martina Mesíka, jej ďalší bratranec Ivan Mesík je slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov a na klubovej úrovni pôsobí v Dánsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Mesíková je prvá v histórii. Slovenská skokanka debutovala vo Svetovom pohári