Po strieborných medailách má aj zlatú. Slovenka je majsterkou sveta

Marianna Jagerčíková
Marianna Jagerčíková (Autor: Maurizio Torri)
SITA|28. feb 2023 o 15:35

Slovenská skialpinistka dosiahla veľký úspech.

BOÍ TAÜLL. Slovenská reprezentantka v skialpinizme Marianna Jagerčíková dosiahla v utorok mimoriadny úspech. Na majstrovstvách sveta v španielskom pyrenejskom stredisku Boí Taüll totiž získala zlato v šprinte.

Potvrdila tým svoju príslušnosť k užšej svetovej špičke. Skúsená športovkyňa získala cenný kov v tejto disciplíne už na tretích MS bez prerušenia, vo Švajčiarsku 2019 aj Andorre 2021 brala striebro.

Tridsaťsedemročná rodáčka z Brezna vo finále zdolala obhajkyňu Švajčiarku Marianne Fattonovou, bronz si vybojovala Francúzka Emily Harropová.

Medzi mužmi si najcennejší kov vybojoval domáci reprezentant Oriol Cardona Coll, striebro získal Francúz Thibault Anselmet a bronz putuje tiež do Francúzska zásluhou Robina Galinda.

Marianna Jagerčíková je v šprinte tiež majsterkou Európy, v pretekoch Svetového pohára sa už 9-krát dostala na pódium (3-4-2). Šprintom sa v utorok začali MS v Španielsku, v stredu pokračuje šampionát vertikálnymi pretekmi.

Vo štvrtok príde na rad súťaž tímov, v sobotu sa uskutočnia individuálne preteky a v nedeľu šampionát vyvrcholí mixštafetami. Skialpinizmus na najbližších ZOH v Taliansku 2026 bude mať premiéru pod piatimi kruhmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Po strieborných medailách má aj zlatú. Slovenka je majsterkou sveta