Slovensko má ďalšiu miestenku na OH, Turyho čaká veľká premiéra

Richard Tury.
Richard Tury. (Autor: TASR)
TASR|22. jún 2024 o 16:45 (aktualizované 22. jún 2024 o 20:40)

V Budapešti postúpil do osemčlenného finále.

BUDAPEŠŤ. Slovenský reprezentant v skejtbordingu Richard Tury si zabezpečil miestenku na OH 2024. Účasť v Paríži si zaistil postupom do finále disciplíny street na podujatí olympijskej kvalifikačnej série v Budapešti.

Tury skončil v prvej časti kvalifikačnej série v Šanghaji na 19. priečke, v olympijskom rebríčku mu pred podujatím v Maďarsku patrila 12. pozícia.

Na OH sa kvalifikuje v každej disciplíne 20 najlepších podľa renkingu.

Po postupe medzi finálovú osmičku v Budapešti je jasné, že olympiáda mu už nemôže ujsť. Definitívne potvrdenie zo strany svetovej federácie World Skate príde v pondelok, keď zverejní konečný olympijský rebríček.

Člen Športového centra polície obsadil v sobotnom semifinále v Budapešti so ziskom 248,20 bodu siedmu priečku. Osemčlenné finále, v ktorom sa Tury predstaví ako jediný Európan, je na programe v nedeľu o 12.00 h.

"Síce mi nevyšiel jeden trik, ktorý som plánoval, ale strategicky to stačilo. Išiel som jazdu, ktorú viem, že som schopný zajazdiť a zapísať si tak potrebné skóre. Lebo počíta sa jedna jazda z dvoch," povedal Tury pre RTVS.

V Maďarsku išlo o všetko, jazdy na hrane však mnohým nevychádzali:

"Dnes sme boli svedkami toho, že viacerí najlepší pretekári, ktorí išli predo mnou, toho veľa kazili. Veľa rozhoduje hlava. Je to náročné a ja som megašťastný, že môžem na tejto úrovni ťahať s tými najlepšími."

Tury dosiahol výborný výsledok už v marci, keď sa dostal do finále podujatia WST Dubai Street - skončil piaty. Pod piatimi kruhmi sa predstaví premiérovo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovensko má ďalšiu miestenku na OH, Turyho čaká veľká premiéra