Hocková má druhú zlatú medailu, s krajankami ovládli súťaž družstiev

Slovenská strelkyňa Miroslava Hocková.
Slovenská strelkyňa Miroslava Hocková. (Autor: olympic.sk)
TASR|19. júl 2023 o 08:10

Slovenské trio nazbieralo v celkovom súčte 330 bodov.

ČANGWON. Slovenská strelkyňa Miroslava Hocková získala na juniorských MS v kórejskom Čangwone zlatú medailu v súťaži jednotlivcov i družstiev.

Vo finále skeetu zostrelila rovnako ako Indka Raiza Dhillonová 51 "holubov", no uspela v rozstrele 2:1. Spolu s Adrianou Zajíčkovou a Dominikou Valkovou vyhrali aj súťaž družstiev.

Hocková viedla už po kvalifikácii, v ktorej trafila 116 terčov, o dva viac ako najbližšie súperky. Vo finále sa nedržala neustále na vedúcej pozícii. Záverečné štyri terče však zostrelila.

Indka pri predposlednom pokuse zaváhala a dostala sa na rovnakú úroveň Slovenky, ktorá mala napokon v rozstrele pevnejšie nervy.

VIDEO: Miroslava Hocková v rámci projektu Ukáž sa!

Ďalšia slovenská reprezentantka Adriana Zajíčková skončila na konečnom 9. mieste, v kvalifikácii zostrelila 108 holubov a nedostala sa do finálovej šestky. Dominika Valková obsadila 17. miesto (106).

Slovenské trio Hocková, Zajíčková a Valková nazbieralo v celkovom súčte 330 bodov, od dva viac ako Talianky a o tri ako Američanky. V konkurencii siedmich družstiev tak získalo na MS zlato v tímovej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Hocková má druhú zlatú medailu, s krajankami ovládli súťaž družstiev