Situácia sa zmenila. O Haláka sa údajne zaujímajú dva kluby

Jaroslav Halák (vpravo) je v New Yorku Islanders v neľahkej situácii.
Jaroslav Halák (vpravo) je v New Yorku Islanders v neľahkej situácii. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. nov 2016 o 09:51

New York Islanders ponúkol slovenského brankára na výmenu.

NEW YORK. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák možno v NHL napokon skutočne zmení dres. Podľa magazínu The Fourth Period (TFP) sa o tridsaťjedenročného gólmana, ktorého New York Islanders pred pár dňami ponúkli na výmenu, už začali živšie zaujímať konkurenčné kluby.

Zdroj prostredníctvom svojich kontaktov zistil, že dva tímy sa u Islanders vážne informovali o Halákovi.

"V utorok bolo podľa viacerých médií od trejdu ďaleko a rokovania len strnulé. Situácia sa evidentne zmenila," píše TFP a pripomína, že pár klubov vrátane Los Angeles a Dallasu aktuálne rieši brankársku otázku.

Kings budú ešte viac než mesiac bez svojej zranenej dlhodobej jednotky Jonathana Quicka. Stars zasa nenachádzajú potrebnú oporu vo fínskej dvojici Kari Lehtonen - Antti Niemi.

Islanders ponúkli Haláka na výmenu po tom, ako sa jeho agent Allan Walsh na twitteri verejne posťažoval na pretlak brankárov v mužstve. Podľa neho nedostávajú na tréningoch dostatočný priestor.

Významnou prekážkou pri možných rokovaniach o výmene je Halákov príjem, ktorý zaťaží platový strop klubu nemalou sumou štyri a pol milióna dolárov v tejto aj v nasledujúcej sezóne. A je len málo organizácií, ktoré si ho v súčasnosti môžu dovoliť - napríklad slabá Carolina Hurricanes.

Halák naskočil v tomto ročníku do šiestich stretnutí. Dosiahol dve víťazstvá s úspešnosťou zásahov 89,8 percenta a priemerom 3,15 inkasovaného gólu.

Ak skutočne zmení dres a nepôjde o návrat do bývalého klubu, bude to po Montreale, St. Louis, Washingtone a New Yorku Islanders jeho v poradí piaty tím v NHL. Má platný kontrakt do konca sezóny 2017/2018.

Naposledy Halák nastúpil v utorok v zápase proti Tampe Bay (1:6), keď v 14. minúte nahradil Thomasa Greissa. Dostal tri góly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Situácia sa zmenila. O Haláka sa údajne zaujímajú dva kluby