Slovensko hostí prestížny turnaj v šípkach, privíta hráčov zo 40 krajín

Štefan Hájek.
Štefan Hájek. (Autor: Slovak Steel Darts/ facebook)
Sportnet|23. sep 2024 o 19:45

Na turnaji nebude chýbať ani slovenská elita.

BRATISLAVA. Slovensko sa po prvýkrát stane dejiskom jedného z najprestížnejších šípkarských podujatí – WDF Europe Cup. Tento rok sa odohrá už 23. ročník tohto turnaja s rekordným počtom 40 krajín.

Súťaž prebehne v modernom rezorte X-bionic sphere v Šamoríne, ktorý bude počas týždňa svedkom súbojov najlepších šípkarov a šípkariek Európy, ktorí nemajú profesionálnu kartu organizácie PDC. 

Turnaj sa v utorok začne slávnostným otváracím ceremoniálom a od stredy do piatka sa uskutočnia jednotlivé zápasy v kategóriách mužov a žien. 

Hráči budú súťažiť v disciplínach jednotlivcov, dvojíc a tímov, pričom všetky zápasy budú k dispozícii na sledovanie cez aplikáciu Dartconnect.

Vyvrcholenie turnaja je na programe v sobotu, kedy od 13:00 h prebehnú finálové zápasy vo všetkých kategóriách. Pre slovenských fanúšikov šípok bude obzvlášť zaujímavé sledovať výkony domácich reprezentantov.

Slovensko v mužskej kategórii budú reprezentovať Ľuboš Pivarč, Štefan Hájek, Juraj Vindiš a Vladimír Zatko. V ženskej kategórii sa pokúsia presadiť Lucia Jankovská, Martina Sulovská, Nina Stašková a Katarína Nagyová.

Tento ročník WDF Europe Cupu je výnimočný nielen rekordnou účasťou krajín, ale aj tým, že Slovensko má príležitosť ukázať svoje organizačné schopnosti na medzinárodnej úrovni. 

"Je to dôležitý moment pre šípkarskú komunitu, ktorá sa u nás teší z narastajúcej popularity tohto športu," povedal šéf steelových šípok František Šulc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Slovensko hostí prestížny turnaj v šípkach, privíta hráčov zo 40 krajín