Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko
MS v hokeji 2023
15.05.2023, Skupina B
1 - 2
1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1
Sam. nájazdy, 2:3
Kanada na MS v hokeji 2023
Kanada

Šimon Nemec má za sebou prvý tréning, nastúpi v prvej formácii

Slovenský hokejista Šimon Nemec sa predstaví na MS v hokeji 2023.
Slovenský hokejista Šimon Nemec sa predstaví na MS v hokeji 2023. (Autor: twitter: slovensko_sport)
TASR|14. máj 2023 o 16:04

Slovensko plánuje zmeny formácii v zápase proti Kanade.

RIGA. Slovenskí hokejisti nastúpia v pondelkovom zápase proti Kanade na MS v hokeji 2023 v Rige s niektorými zmenami v zostave.

V prvej obrane sa predstaví Šimon Nemec, ktorý sa k tímu pridal v sobotu, tréneri však proti zámorskému súperovi pripravia aj zmeny v útočných formáciách.

V nedeľu popoludní mali Slováci dobrovoľný tréning. Na ňom sa zúčastnili Nemec, ktorý sa potreboval zoznámiť s ľadom, a s ním korčuľovali aj Andrej Kudrna a Mário Lunter, ktorí na šampionáte ešte nehrali.

K dispozícii boli aj brankári Samuel Hlavaj a Dominik Riečický. Je možné, že jeden z nich odchytá pondelkový duel proti Kanade (15:20). "Uvidíme, ešte sa porozprávame na mítingu a rozhodneme sa, kto pôjde do bránky," povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Nemec v prvej obrane

Šimon Nemec sa na zápas teší, po dlhom lete necíti únavu: "Je to v poriadku, spal som skoro osem hodín. Stihol som si už pozrieť mesto, je nádherné. Ale som tu preto, aby som hral hokej."

"Nemec bude v prvej presilovke, bude aj v prvej obrane, ale uvidíme s kým," povedal Podkonický. Do zápasu s Kanadou sa pôjde s ôsmimi obrancami.

Kanaďania sú proti Slovensku favorit. Zdolali ho nielen v predošlom vzájomnom zápase na MS 2022 v Helsinkách (5:1), ale aj na šampionáte v Košiciach 2019 v pomere 5:4. Posledné slovenské víťazstvo nad Kanadou na MS je zo štvrťfinále 2012 (4:3).

"Motivácia je už len to, že to je Kanada. Verím, že nám pomôže tímový výkon, ktorý sme predviedli proti Lotyšsku, to nám chýbalo v príprave. Nemôžeme iba brániť, nemôžeme ustupovať, musíme ich napádať a nedať im žiadny priestor," dodal Podkonický.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Šimon Nemec má za sebou prvý tréning, nastúpi v prvej formácii