Simeoni bude chýbať na Giro d'Italia

SITA|28. jan 2009 o 19:32

Organizátori prestížnych etapových cyklistických pretekov Giro d'Italia zverejnili predbežný zoznam tímov.

MILÁNO. Organizátori prestížnych etapových cyklistických pretekov Giro d'Italia (9. - 31. mája) zverejnili predbežný zoznam tímov, ktoré sa zúčastnia na ročníku 2009. Medzi dvadsiatkou značiek chýba výber Ceramica Flaminia-Bossini Docce, ktorého členom je Filippo Simeoni. Ten sa zapísal do povedomia najmä dopingovým škandálom v 90. rokoch a sporom s Lancom Armstrongom.

Teraz 37-ročný Simeoni vtedy priznal, že v rokoch 1996 a 1997 užíval zakázaný prostriedok EPO a rastový hormón, a uviedol, že mu ich predpísal lekár Michele Ferrari spolupracujúci aj s Armstrongom uvrhnutým v tejto súvislosti do podozrenia. Sedemnásobný víťaz Tour de France označil v júli 2003 v rozhovore pre Le Monde Simeoniho za klamára a fámy o tom, že aj on užíval doping na základe inštrukcií lekára Ferrariho, vyhlásil za nezmyselné.

Takisto 37-ročný Američan sa vrátil do kolotoča profesionálnej cyklistiky po triapolročnej prestávke na pretekoch Tour Down Under v Austrálii a obsadil konečné 29. miesto. Na Giro d'Italia bude člen kazašského tímu Astana štartovať prvýkrát v kariére. Zoznam účastníkov jedného z najprestížnejších cyklistických podujatí ešte musí schváliť Medzinárodná cyklistická únia (UCI).

Predbežný zoznam tímov

Acqua & Sapone, ISD, Lampre, Liquigas (všetky Tal.), AG2R, Bouygues Telecom (oba Fr.), Caisse d'Epargne, Xacobeo Galicia (oba Šp.), Garmin-Slipstream, Columbia-High Road (oba USA), Quick Step, Silence Lotto (oba Bel.), Rabobank (Hol.), Diquigiovanni (Venez.), Katusha (Rus.), Milram (Nem.), Saxo Bank (Dán.), Cervelo (Švaj.), Astana (Kaz.), LPR Brakes (Ír.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Simeoni bude chýbať na Giro d'Italia