Shevchenko: Nunes trilógiu nechce. Naposledy jej výhru darovali rozhodcovia

Valentina Shevchenko.
Valentina Shevchenko. (Zdroj: AP)
Daniel Stankovič|30. sep 2021 o 13:32 (aktualizované 30. sep 2021 o 13:41)

Šampiónka hovorí, že je to Nunes, kto sa bráni zavŕšeniu spoločnej trilógie.

LAS VEGAS. V ženskej vetve zmiešaných bojových umení by sme v súčasnosti márne hľadali dominantnejšie zápasníčky.

Valentina Shevchenko a Amanda Nunes kraľujú svojim váhových kategóriám spôsobom, akým to v minulosti dokázali len dve ženy. V čase ich najväčšej slávy sa touto výsadou mohli pýšiť Poľka Joanna Jedrzejczyk a Američanka Ronda Rousey. 

Nunes a Shevchenko sa už v kariére stretli, no najmä druhý kontroverzný výsledok zápasu, v ktorom bola opätovne úspešná Nunes, ostal tŕňom v oku mnohých fanúšikov.

Tretí zápas?

Odvtedy sa však toho mnoho zmenilo. Shevchenko prestúpila do nižšej váhovej kategórie, v ktorej naplno prejavila svoj hviezdny potenciál a po septembrovom turnaji UFC 266 ako prvá bojovníčka vyrovnala rekord Rondy Rousey v počte titulových obhajob. 

Na druhej strane Nunes pridala k opasku bantamovej divízie titul perovej váhy. Pamätným je jej doslova demolačná výhra knokautom za menej než minútu proti obávanej Cris Cyborg.

Hoci sa s víťazstvami oboch bojovníčok na verejnosti stále viac skloňuje tretí súboj, podľa Shevchenko je najväčším problémom v dohadovaní zápasu jej súperka Nunes, ktorá môže prípadnou prehrou s menšou zápasníčkou veľa stratiť.

Nechce, aby k tomu duelu došlo.

„Tak nejako cítim, že nechce, aby k tomu duelu došlo. Hlboko vo vnútri cíti, že jej bolo darované víťazstvo z nášho druhého zápasu. Dostala ho ako dar od rozhodcov. Cíti, že bola porazená menšou protivníčkou.

Preto zvykne vravieť niečo v štýle, že ma už porazila, tak na čo ďalší súboj. Je to však len zásterka, ktorá kryje neistotu a pocit, že bola porazená niekým, kto bojuje o dve váhy nižšie. Kvôli tomu to nechce,“ povedala v relácii The MMA Hour rodáčka z Kirgizska.

Shevchenko počas viac než šiestich rokov pod farbami najprestížnejšej svetovej organizácie UFC prehrala len dvakrát, išlo o spomínané zápasy s Nunes.

Ak by došlo na tretí duel s Brazílčankou, bojovníčka s prezývkou "The Bullet" si nič iné ako víťazstvo nepripúšťa.

„Je to môj cieľ. Viem, že ak sa stretneme opäť, bude to v takom štýle, že pre víťazstvo urobím všetko. Časy sa zmenili, dnes som inou bojovníčkou než keď sme sa stretli naposledy, rovnako ako ona.

V mojej hlave nie som v žiadnom prípade nastavená tak, že uvidíme, možno to vyjde, pokúsim sa. Pôjdem vpred, nech sa deje čokoľvek. Radšej zomriem,“ opísala niekdajšia mnohonásobná svetová šampiónka v thajskom boxe a kickboxe.

Na veľký súboj v rámci ženského MMA si budú musieť fanúšikovia spoločne s Shevchenko ešte chvíľu počkať, keďže Nunes má naplánovanú decembrovú obhajobu opasku bantamovej divízie proti Julianne Peña.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Shevchenko: Nunes trilógiu nechce. Naposledy jej výhru darovali rozhodcovia