Serie A je v karanténe, píšu talianske médiá. Ohrozený je aj štart Vlhovej

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: Luca Bruno - TASR/AP)
TASR|24. feb 2020 o 17:05

Prezident ligy požiadal vládu, aby nerušila zápasy.

MILÁNO. Vedenie talianskej futbalovej ligy navrhuje pre hrozbu nákazy koronavírusom odohrať zápasy pred prázdnymi tribúnami.

"Prezident Serie A Paolo Dal Pino požiadal vládu, aby nerušila stretnutia v ohrozených oblastiach," informuje agentúra dpa.

Obmedzenia by sa týkali regiónov Lombardsko, Benátsko, Piemont, Emilia-Romagna a Furlansko-Júlske Benátky. Cez víkend zrušili na Apeninskom polostrove štyri stretnutia najvyššej súťaže.

Inzaghi: Musíme nájsť iné riešenie

Okrem duelov Serie A požiadala Talianska futbalová federácia o súhlas s odohraním štvrtkového stretnutia Európskej ligy UEFA medzi Interom Miláno a Ludogorcom Razgrad na štadióne Giuseppeho Meazzu pred prázdnymi tribúnami.

"Prijímanie opatrení je správne, ale so zápasmi bez divákov nesúhlasím. Sú srdcom nášho športu a musíme sa s nimi deliť o zážitok. Musíme na tento problém nájsť iné riešenie," cituje agentúra SID slová trénera Lazia Rím Simone Inzaghiho.

"Serie A v karanténe," napísal v pondelok denník Gazzetta dello Sport. Na utorok je naplánované rokovanie ministra športu Vincenza Spadaforu s predstaviteľmi národného olympijského výboru CONI.

"Našou povinnosťou je podporovať vládu v záujme verejného zdravia," reagoval prezident CONI Giovanni Malago.

Ohrozené je aj lyžovanie

Všetky tohtotýždňové podujatia v krajine zrušila Talianska lyžiarska federácia. Pôvodne sa zákaz súťaží týkal len regiónov Lombardska a Benátska, no funkcionári v pondelok rozšírili nariadenie celoplošne.

V prípade víkendového podujatia Svetového pohára alpských lyžiarok v La Thuile musí vydať verdikt Medzinárodná lyžiarska federácia. La Thuile leží v hornatom regióne Valle d'Aosta, ktorý nie je koronavírusom priamo ohrozený.

Na sobotný super-G a nedeľnú kombináciu sa chystá aj slovenská reprezentantka Petra Vlhová, jej štart však závisí tiež od stavu zraneného kolena.

Od 18. do 22. marca je v ďalšom talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo na programe finále Svetového pohára.

"Do polovice marca uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Dúfam, že dovtedy sa upokojí," povedal Malago pre RAI Sport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Serie A je v karanténe, píšu talianske médiá. Ohrozený je aj štart Vlhovej