Kucka strelil druhý gól v sezóne, Juventus senzačne prehral

Futbalisti Fiorentiny sa tešia z gólu.
Futbalisti Fiorentiny sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. dec 2020 o 20:29

Cenný triumf dosiahla Fiorentina.

BRATISLAVA. Futbalisti Parmy prehrali v utorňajšom zápase 14. kola najvyššej talianskej súťaže na pôde Crotone 1:2. Hrdinom zápasu bol brazílsky útočník Junior Messias, ktorý strelil oba góly domácich.

Čestný gól hostí strelil v 57. minúte slovenský reprezentant Juraj Kucka, keď presne hlavičkoval po rohovom kope. Dosiahol tak druhý gól v sezóne.

Navyše, skóroval prvýkrát od 12. novembra, keď sa strelecky presadil v barážovom dueli o postup na majstrovstvá Európy proti Severnému Írsku.

Parma nevyhrala už piaty zápas v sérii a momentálne ju od pásma zostupu delia iba tri body. Crotone sa z posledného miesta posunulo na 18. priečku.

Prvú prehru v sezóne utrpel Juventus Turín, ktorý doma podľahol Fiorentine 0:3. Úradujúci majster doplatil na skoré vylúčenie Juana Cuadrada, ktorý dostal už v 18. minúte červenú kartu za hrubý faul.

Fiorentina sa ujala vedenia v 3. minúte, keď sa po akcii Franka Riberyho presadil Dušan Vlahovič. V záverečnej štvrťhodine inkasoval Juventus ďalšie dva údery.

V 76. minúte si dal vlastný gól Alex Sandro a triumf Fiorentiny spečatil bývalý obranca Juventusu Martin Caceres. Turínčania sú v neúplnej tabuľke na štvrtom mieste, na lídra AC Miláno strácajú sedem bodov.

Serie A - 14. kolo:

  • FC Crotone - FC Parma 2:1 (2:0)

Góly: 24. a 44. Messias - 57. KUCKA

/Juraj Kucka odohral za Parmu celý zápas, strelil gól a dostal ŽK/

  • Juventus Turín - ACF Fiorentina 0:3 (0:1)

Góly: 3. Vlahović, 76. Sandro (vlastný), 81. Caceres, ČK: 18. Cuadrado (Juventus)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Kucka strelil druhý gól v sezóne, Juventus senzačne prehral