Hviezda City tvrdí, že hráči sa boja reštartu Premier League. Majú strach o svoje rodiny

Sergio Aguero (vpravo) a Christian Fuchs v zápase 27. kola Premier League.
Sergio Aguero (vpravo) a Christian Fuchs v zápase 27. kola Premier League. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. máj 2020 o 15:02

Aj sám útočník sa bojí.

BRATISLAVA. Podľa argentínskeho futbalového útočníka Sergia Agüera v službách tímu Manchester City sa mnoho hráčov Premier League obáva reštartu súťaže.

Tá je prerušená od polovice marca pre pandémiu koronavírusu a vedenie PL by rado obnovilo sezónu 2019/2020 od 8. júna.

Jednotlivé kluby súťaže by mali byť v plnom tréningu od 18. mája. "Väčšina hráčov sa bojí, pretože majú deti a rodiny," povedal 31-ročný Agüero v rozhovore pre argentínsku televíziu El Chiringuito, informoval o tom web BBC Sport.

Možno som aj ja chorý, vraví

Aj sám útočník sa bojí. "Som v Manchestri so svojou priateľkou a nechystám sa kontaktovať s ďalšími osobami. Som zavretý vo svojom dome a jediná osoba, ktorý môžem nakaziť, je moja priateľka. Lekári hovoria, že koronavírus majú aj osoby bez príznakov a môžu ochorenie roznášať.

Preto som radšej doma a nikam nechodím. Možno som aj ja chorý a ani o tom neviem," pokračoval rodák z Buenos Aires, ktorý bol v minulosti ženatý s dcérou legendárneho Diega Maradonu.

Všetky zostávajúce súboje Premier League by sa mali hrať pred prázdnymi tribúnami, aby sa v čo najväčšej miere zabránilo možnému šíreniu koronavírusu. Fanúšikovia by tak prestížnu ligu mohli sledovať iba prostredníctvom televíznych prenosov.

Agüero tiež rozmenil na drobné svoje obavy aj svojich spoluhráčov či protihráčov.

Prísne hygienické opatrenia

"Ak u niekoho potvrdia koronavírus, všetci sa budeme báť, čo sa ďalej bude diať. Verím, že čoskoro bude dostupná na toto ochorenie vakcína a celá táto situácia bude už len minulosťou," povedal argentínsky reprezentant.

Návrat klubov Premier League do plného tréningového zaťaženia budú sprevádzať mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Hráčov budú lekári na dennej báze sledovať a dvakrát týždenne futbalisti podstúpia test na koronavírus. Hráči budú chodiť na tréningy už oblečení a mali by mať ochranu tvárí počas celej doby.

Zatvorené budú spoločné priestory ako sprchy a ak klub svojim futbalistom bude chcieť zabezpečiť stravu, povinnosťou bude ich doručenie k ich autám. Na tréningy budú mať prístup iba osoby, ktoré sú nevyhnutné na zabezpečenie celého procesu.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hviezda City tvrdí, že hráči sa boja reštartu Premier League. Majú strach o svoje rodiny