Senica aj Slovan sa stretnú s maďarskými klubmi, Trnava s írskym

TASR|25. jún 2012 o 13:47

Futbalisti slovenského klubu FK Senica sa v 1. predkole Európskej ligy stretnú s MTK Budapešť z Maďarska.

NYON. Futbalisti Slovana Bratislava sa v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú s maďarským klubom Videoton Fehérvár. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 2. predkola EL 2012/2013 sú na programe 19. júla, odvety potom 26. júla.

Petr Kašpar, generálny riaditeľ Slovana Bratislava: "Boli tam aj iné možnosti, možno vzdialenejšie tímy, ale po športovej stránke určite nie také kvalitné. Videoton má dobrý tím, hrá tam viacero cudzincov. Vlani boli majstri, naposledy vicemajstri. Odohrali sme už s nimi pár prípravných zápasov, takže čo to o sebe vieme. Samozrejme našim cieľom je postup a verím, že vzhľadom na relatívnu blízkosť súperovho štadióna nás prídu fanúšikovia povzbudiť aj na zápas vonku."

Futbalisti slovenského klubu FK Senica sa v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú s MTK Budapešť z Maďarska. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 1. predkola EL 2012/2013 sú na programe 5. júla, odvety potom 12. júla.

Viktor Blažek, prezident FK Senica: "MTK Budapešť poznáme, hrali sme s nimi nedávno v príprave. Má mladých, šikovných a behavých hráčov, očakávame ťažkého súpera. Nie je to ani dobrý, ani zlý žreb, samozrejme výhoda je, že nebudeme musieť ďaleko cestovať. Majú fantastickú mládežnícku základňu, spolupracujú s FC Liverpool. Mohli sme skončiť aj lepšie, ale samozrejme aj horšie."

Futbalisti Spartaka Trnava sa v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú s írskym klubom Sligo Rovers. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 2. predkola EL 2012/2013 sú na programe 19. júla, odvety potom 26. júla.

Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "Bude to pre nás dobrá konfrontácia s ostrovným futbalom. V minulých rokoch sme v pohárovej Európe väčšinou hrali s klubmi z postkomunistických krajín, toto bude pre nás nová skúsenosť. Boli tam aj nepríjemnejší súperi, či už z Kazachstanu alebo Azerbajdžanu. Sligo Rovers bude zaujímavým súperom aj pre našich fanúšikov, ktorí sú tiež takí "ostrovní" a neustále povzbudzujú svojich miláčikov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Senica aj Slovan sa stretnú s maďarskými klubmi, Trnava s írskym