Tréner nehľadal ospravedlnenia, proti Anglicku bol rozdiel viditeľný

Aliou Cissé.
Aliou Cissé. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. dec 2022 o 17:45

Senegal pod vedením Aliou Cissého na MS v Katare skončil.

DAUHÁ. Aliou Cissé ako kapitán priviedol senegalskú futbalovú reprezentáciu do štvrťfinále MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike, Afričania vtedy zo základnej skupiny postúpili aj na úkor úradujúcich majstrov sveta Francúzov.

Po 20 rokoch ten istý muž stál na lavičke Senegalčanov počas šampionátu v Katare a tiež z toho bol postup do vyraďovacej časti. V nej však osemfinále bolo pre senegalský tím konečnou, nestačili v ňom na Angličanov (0:3).

Aliou Cissé účinkovanie na MS v pozícii trénera označil za náročnejšie.

"Jednoducho sme nemali dostatočnú kvalitu na to, aby sme šli ďalej. Nesnažím sa však nájsť ospravedlnenia. Roky sme tvrdo pracovali, aby sme boli najlepším africkým tímom, teraz nastúpili proti jednému z najlepších výberov na sveta.

Rozdiel bol viditeľný," zhodnotil. Senegalčania postúpili zo skupiny A napriek tomu, že im pre zranenie chýbal hviezdny Sadio Mané.

Aliou Cissé viedol výber Senegalu aj na MS 2018, vtedy jeho tím nepostúpil zo skupiny iba na základe vyššieho počtu kariet v porovnaní s Japoncami.

Podľa neho teraz bola absencia Maného príliš citeľná. O osemfinálovej prehre s Angličanmi tiež doplnil, že v tomto súboji sa trápila aj defenzíva Afričanov.

"Na tomto fóre a v tejto fáze pykáte za každú chybu, nám sa to teraz stalo. Senegal na sebe musí stále pracovať," poznamenal Cissé.

Senegalčania boli na MS zatiaľ iba s Aliouom Cissém - v roku 2002 ako hráčom a v rokoch 2018 a 2022 ako trénerom.

Aktuálne má zmluvu na tomto poste ešte do roku 2024 a sám vyhlásil, že nie je isté, či bude na lavičke aj v boji o MS 2026 v USA, Mexiku a Kanade.

"Práve sme prehrali zápas a boli vyradení z turnaja. Teraz si musím veci utriediť a potom uvidíme," dodal na tlačovej konferencii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tréner nehľadal ospravedlnenia, proti Anglicku bol rozdiel viditeľný