Šéf košických hádzanárov: Kupovať si extraligu nebudem

Filip Fabišík.
Filip Fabišík. (Autor: Svjatoslav Dohovič)
Sportnet|3. jún 2018 o 00:00

Filip Fabišík verí, že o rok budú silnejší.

Košická mužská hádzaná sa na ligovú mapu Slovenska vrátila pred necelým rokom a Košice Crows si hneď v prvej lige vybojovali účasť v baráži o extraligu. Tá im nevyšla podľa predstáv, keď po jednogólovom domácom víťazstve prehrali na ihrisku extraligovej Modry o deväť gólov a na návrat medzi slovenskú elitu si tak musia počkať minimálne rok. Nielen o baráži a sezóne sme hovorili so zakladateľom a šéfom klubu a zároveň brankárom Filipom Fabišíkom.

Čo rozhodlo o výsledku baráže, z ktorej napokon postúpila Modra?

– Rozhodujúcim faktorom boli určite naše nepremenené šance. Takú slabú úspešnosť streľby sme nemali v celej sezóne. Navyše sme ešte v prvom polčase prišli o šestnásťgólového strelca z prvého zápasu Romana Pechu, ktorý bol vylúčený a hrali sme oslabení o jedného z hlavných kanonierov nášho mužstva. Konečný výsledok odvetného zápasu vôbec nezodpovedá tomu, čo sa dialo na palubovke.

Napriek tomu bola prvá sezóna po znovuzrodení určite pozitívna. Splnený čiastkový cieľ, postup do baráže o extraligu, vynikajúce zápasy v nadstavbe prvej ligy aj v baráži. Určite neľutujete, že ste sa dali na neľahkú cestu...

– Určite nie. Atmosféra prvého barážového zápasu bola neopísateľná. Mne to pripadalo ako finále extraligy, neuveriteľní diváci, dráma do samého konca, celá dynamika zápasu a jednogólové víťazstvo nad extraligistom. To sú emócie a zážitky, na ktoré nikdy nezabudneme.

Máte smelé plány s halou a stále cieľ, ktorý ste si dali pri vzniku – skorý návrat Košíc medzi elitu. Aká je budúcnosť Košice Crows?

- Ideme ďalej. Máme ďalší rok na to, aby sme sa ešte zlepšili, aby sme posilnili káder a o rok boli v boji o extraligu silnejší. Určite nám tento rok dal veľa skúseností. Vieme, čo nás v druhej lige čaká, vieme, kde máme slabiny, čo musíme v celom procese zlepšiť. V druhom roku sa už zameriame aj na vybudovanie mládežníckej štruktúry, chceme začať prípravkou. Chceme tú hádzanú jednoducho robiť dobre, aby to všetko malo hlavu aj pätu, aby to prinášalo ľuďom radosť. Určite to bude v ďalšej sezóne jednoduchšie aj z pohľadu fungovania klubu. Už sa nebudeme musieť toľko venovať technickým záležitostiam, ktoré boli pre mňa aj ďalších v tejto sezóne úplnou novinkou. Klub sme budovali od nuly a rok pôsobenia nám dal veľmi veľa, hráčom, manažmentu a všetkým, ktorí sa okolo klubu točia. Určite sa na novú sezónu tešíme, lebo už sa budeme môcť oveľa viac venovať predovšetkým hádzanej.

Máte už predstavu, ako bude vyzerať prvá liga v novej sezóne? V tejto ste v prvej polovici hrali len s Levočou?

– Máme informácie o tom, že vznikol mužský tím v Trebišove. Odohrali už aj nejaké prípravné zápasy, aj víťazné, takže je to kvalitný tím. Mala by ostať aj Levoča a ak sa do tejto súťaže prihlási aj „béčko“ Tatrana Prešov, tak by tu mohla byť veľmi kvalitná skupina s dobrými súpermi. Určite by nám to pomohlo aj v tom, že by sme v prvej časti sezóny odohrali oveľa viac kvalitných zápasov.

Ako to vyzerá s kádrom mužstva a s trénerom Jiřím Shejbalom?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šéf košických hádzanárov: Kupovať si extraligu nebudem