Sedemnásťročný Krkič najmladším strelcom Barcy v La Lige

SITA|22. okt 2007 o 15:50

BARCELONA 22. októbra (SITA) - Mládežnícky futbalový reprezentant Španielska Bojan Krkič Pérez v sobotu prepisoval historické štatistiky FC Barcelona. Vo veku 17 rokov a 52 dní sa totiž stal potomok srbského ...

BARCELONA 22. októbra (SITA) - Mládežnícky futbalový reprezentant Španielska Bojan Krkič Pérez v sobotu prepisoval historické štatistiky FC Barcelona. Vo veku 17 rokov a 52 dní sa totiž stal potomok srbského otca, bývalého hráča Crvenej Zvezdy Belehrad a španielskej matky najmladším ligovým strelcom katalánskeho veľkoklubu, keď v dueli Primera División proti FC Villarreal zaznamenal jediný gól hosťujúceho mužstva. Krkič, ktorý sa výraznou mierou postaral o tohtoročný triumf mužstva z Pyrenejského polostrova na majstrovstvách Európy hráčov do 17 rokov, keď vo finále strelil Anglicku jediný gól duelu, prekonal v tomto ukazovateli doterajšieho rekordéra Lionela Messiho. Argentínsky reprezentant dal gól za "Barcu" vo veku 17 rokov 10 mesiacov a 7 dní, pričom paradoxne to bol práve on, kto nahral Krkičovi na jeho presný zásah.

Strelecký zápis mladého španielskeho reprezentanta do 21 rokov však bol jedinou pozitívnou správou pre trénera úradujúceho španielskeho vicemajstra Franka Rijkaarda, ktorého tím zaznamenal v zápase proti "žltej ponorke" (1:3) prvú prehru v tejto sezóne La Ligy. Barcelončanov najbližšie čaká v utorok duel 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2007/08 na pôde Glasgowa Rangers.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Sedemnásťročný Krkič najmladším strelcom Barcy v La Lige