Šebov gól v príprave pripomenul pamiatku Krejčího

SITA|17. júl 2007 o 17:56

GLASGOW 17. júla (SITA) - Slovenský futbalový útočník Filip Šebo pred sezónou 2007/2008 verí, že pre neho bude úspešnejšia ako predchádzajúca premiérová v službách škótskeho prvoligového tímu Glasgow ...

GLASGOW 17. júla (SITA) - Slovenský futbalový útočník Filip Šebo pred sezónou 2007/2008 verí, že pre neho bude úspešnejšia ako predchádzajúca premiérová v službách škótskeho prvoligového tímu Rangers FC. Povzbudením pre 23-ročného reprezentanta SR je gól v prípravnom zápase "jazdcov“ proti SV Lippstadt 08. Zverenci Waltera Smitha v rámci sústredenia v Nemecku zdolali účastníka štvrtej najvyššej miestnej súťaže 4:2 (2:2). Niekdajší hráč 1. FC Kolín nad Rýnom, Interu Bratislava, Artmedie Petržalka a Austrie Viedeň otvoril už v 9. min skóre a výkonom i nasadením zaujal. Podľa internetovej stránky klubu z Ibrox Parku mohol Šebo opäť skórovať po polhodine hry akrobatickými nožničkami, pri ktorých sa však blysol brankár hostiteľov Miloš Mandič.

Šebo, ktorý prišiel k 51-násobnému majstrovi ešte počas éry francúzskeho kormidelníka Paula Le Guena vlani v auguste z rakúskej metropoly za odstupné 1,8 milióna libier, absolvoval v úmornej 36-stupňovej horúčave pred 1500 divákmi celé stretnutie. Presný zásah využil na pripomenutie pamiatky svojho blízkeho kamaráta a bývalého spoluhráča Mareka Krejčího, ktorý v máji zahynul pri autonehode: "Na Mareka som počas ostatného obdobia často myslel a vždy bude v mojom srdci - aj na ihrisku počas každého zápasu,“ cituje slovenského reprezentanta internetový portál Soccer 365. "Gól proti Lippstadtu je pre mňa veľmi dôležitý. Určite chcem zažiť úspešnejšiu sezónu, zlepšiť sa a častejšie strelecky uspieť, najprv však musím presvedčiť trénera a vybojovať si miesto v základnej zostave,“ dodal priateľ Miss Slovensko 2006 Magdalény Šebestovej.

"Mám za sebou skôr zložité než frustrujúce obdobie. V mnohých smeroch to pre mňa bolo najmä o zbieraní skúseností. Musel som si zvyknúť na novú krajinu, iných spoluhráčov, ale aj sychravé počasie,“ objavila sa Šebova replika v Daily Express a tieto noviny nezabudli pripomenúť dávnejšie vyhlásenie robustného slovenského kanoniera: "Určite som fanúšikom Rangers veľa dlžný. Bol som príjemne prekvapený trpezlivosťou, ktorú mi preukazovali. Zrejme vycítili, že sa naozaj tvrdo snažím o to, aby všetko fungovalo, ako si spoločne predstavujeme.“

Šebo sa v ročníku 2006/2007 objavil základnej zostave "jazdcov" sedemkrát, ako striedajúci futbalista prišiel na ihrisko v 26 prípadoch a celkovo strelil 2 góly - ten druhý 1. októbra 2006 do siete Aberdeenu. Odvtedy strelecky mlčal. V apríli mal svalové problémy s ľavým stehnom a v máji ho sužovalo rovnaké zranenie pravej nohy. V britských médiách sa vtedy objavilo niekoľko zhadzovačných hodnotení jeho pôsobenia v Glasgowe. Večerník Evening Times vtedy napísal: "Po odchode Dada Prša bude Smith môcť vyzvať len Krisa Boyda, Nacha Nova a Filipa Šeba. Šebova budúcnosť je stále neistá. Očakáva sa, že poputuje inam po tom, ako sa ukázalo, že ide o drahý a nie veľmi dobrý nákup z obdobia vládnutia Le Guena." Denník Sunday Herald tvrdil: "Karl Svensson, Libor Sionko a Filip Šebo sú pre trénera Waltera Smitha mŕtvym drevom, ktorého by sa potreboval zbaviť pri realizovaní zmien v kádri." Server Give Me Football zaradil Šeba k okrajovým členom kádra a adeptom na letný predaj. Dvadsaťtriročný zakončovateľ však zareagoval pre internetový portál britského denníka Sporting Life takto: "Mám platnú zmluvu a nik mi nehovoril niečo o odchode či niečom podobnom. Stále platí, že v drese Rangers chcem niečo dokázať. To znamená dávať viac gólov a získať titul."


Nachádzate sa tu:
Domov