Scolari: Cristiano Ronaldo je najlepší na svete

(Autor: SITA AP)
SITA|10. jan 2009 o 13:30

Podľa trénera anglického futbalového veľkoklubu Chelsea Londýn Luiza Felipe Scolariho si portugalský krídelník Cristiano Ronaldo zaslúži korunu pre najlepšieho hráča sveta.

COBHAM. Podľa trénera anglického futbalového veľkoklubu Chelsea Londýn Luiza Felipe Scolariho si portugalský krídelník Cristiano Ronaldo zaslúži korunu pre najlepšieho hráča sveta, varuje však, že hviezda Manchestru United môže o toto ocenenie v nasledujúcom roku veľmi ľahko prísť.

Dvadsaťtriročný útočník je hlavným favoritom na zisk ocenenia najlepší hráč sveta podľa FIFA za rok 2008, výsledky ktorého by mali oznámiť v pondelok v Zürichu. O tento primát bude portugalský reprezentant a rodák z mesta Funchal bojovať s útočníkom FC Liverpool Fernandom Torresom, tvorcom hry milánskeho AC Kaká a barcelonským duom Lionel Messi, Xavi.

Šesťdesiatročný brazílsky kouč, ktorý Portugalčana pozná z 5-ročného pôsobenia v portugalskom národnom tíme, si myslí, že práve Ronaldo si toto ocenenie zaslúži najviac. "V poslednej sezóne bol podľa mňa najlepším futbalistom na svete. Ak nezíska toto ocenenie, nebude to dobré rozhodnutie," skonštatoval úspešný Brazílčan, ktorý priviedol "kanárikov" k víťazstvu na majstrovstvách sveta v roku 2002, a dodal: "Je to veľmi inteligentný hráč a mení priebeh duelov. Keď očakávate, že bude na ľavej strane, on sa presunie napravo. Keď čakáte, že vystrelí ľavou nohou, on napriahne svoju pravú nohu. V aktuálnej sezóne sú však aj ďalší futbalisti, ktorí hrajú vo vynikajúcej forme a môžu mu prípadné ocenenie v budúcnosti odobrať."

Nachádzate sa tu:
Domov