Schmiedlová skončila na Australian Open už v prvom kole. Podľahla Benčičovej

Anna Karolína Schmiedlová v 1. kole Australian Open 2020.
Anna Karolína Schmiedlová v 1. kole Australian Open 2020. (Autor: Dita Alangkara - TASR/AP)
TASR|21. jan 2020 o 06:16

Slovenská reprezentantka nezískala ani set.

Australian Open 2020 - dvojhra žien - 1. kolo

Belinda Benčičová (6-Švajč.) - Anna Karolína Schmiedlová (SR) 6:3, 7:5

MELBOURNE. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

So šiestou nasadenou Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Benčičovou prehrala 3:6, 5:7. Jej maximom na úvodnom podujatí veľkej štvorky zostáva 2. kolo z rokov 2015 a 2014.

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Benčičovou, keď dvakrát stratila podanie a Švajčiarka si vybudovala náskok 4:0. Zverenka trénera Petra Hubera následne znížila na 2:4, no koncovka patrila Benčičovej.

V druhom sete Schmiedlová pridala na agresivite, začal jej vychádzať bekhend po čiare a po dvoch brejkoch odskočila súperke na 3:0. Benčičová však v ďalších minútach vyrovnala na 3:3 a záver setu bol v jej réžii.

Švajčiarka premenila v dvanástom geme v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Schmiedlovou na 2:1.

Zverenku trénera Petra Hubera mrzelo, že zápas nedotiahla do tretieho setu. "Škoda, pretože sa mi hralo naozaj dobre. Aj som sa na kurte dobre cítila.

Dnes ma sklamal servis, v dôležitých momentoch som si neudržala podanie," uviedla pre RTVS Schmiedlová, ktorá štartovala v hlavnej súťaži v Melbourne vďaka chránenému renkingu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Schmiedlová skončila na Australian Open už v prvom kole. Podľahla Benčičovej