Schmiedlová vyhrala turnaj v Katoviciach, získala prvý titul

Karolína Schmiedlová.
Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR)
SITA|12. apr 2015 o 16:32

Karolína Schmiedlová vyhrala finále turnaja v Katowiciach s 23-ročnou Camilou Giorgiovou.

Katovice - finále:

Giorgiová (Tal.) - A. K. Schmiedlová (SR) 4:6, 3:6

/za 88 minút/

KATOVICE. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová získala v poľských Katoviciach prvý titul na okruhu WTA.

Vo finále halového podujatia si ako nasadená osmička poradila s trojkou "pavúka" Taliankou Camilou Giorgiovou v dvoch setoch 6:4, 6:3 a dosiahla životný úspech.

Zverenkyňa trénera Milana Martinca sa stala po Radke Zrubákovej, Karine Habšudovej-Cílekovej, Henriete Nagyovej, Daniele Hantuchovej, Martine Suchej, Magdaléne Rybárikovej a Dominike Cibulkovej ôsmou Slovenkou so singlovou trofejou na okruhu WTA.

"Ešte stále sa chvejem. Získať prvý titul na WTA Tour je niečo fantastické a nezabudnuteľné," povedala Schmiedlová počas slávnostného príhovoru.

Zostrih z finále.

Bude v päťdesiatke

"V prvom rade sa chcem poďakovať mojej mame, ktorá tu je so mnou a povzbudzuje ma. Veľká vďaka patrí aj môjmu trénerovi Milanovi Martincovi, ktorý sledoval zápas doma i kondičným trénerom. Bez ich pomoci by som tu nestála s víťaznou trofejou. Ďakujem aj fanúšikom za podporu, počas celého týždňa ste boli skvelí."

Vo februári bola Schmiedlová vo finále na antuke v brazílskom Riu de Janeiru, v ktorom nestačila na taliansku jednotku Saru Erraniovú. z Katovíc si vďaka triumfu odnáša prémiu 43.000 USD a 280 bodov do svetového rebríčka WTA.

V jeho novom vydaní by mala poskočiť zo 67. na 46. miesto, čo bude jej nové kariérne maximum. Jej forma je prísľubom pred blížiacim sa barážovým zápasom o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku (18.-19. apríla na antuke v bratislavskom NTC).

A dream come true!Anna Karolina claims her first WTA title at Katowice Open! :)She beats (3)Camila Giorgi 6-4,6-3 ;)What a wonderful week :)

Posted by Anna Karolina Schmiedlova - Official on 12. apríl 2015

Fantastická tenisová nedeľa

"Bola to fantastická slovenská tenisová nedeľa. Na turnajoch ATP a WTA sa dnes rozdeľovali štyri tituly a dva z nich získali slovenskí hráči, čo je skvelé," tešil sa generálny sekretár STZ Igor Moška.

"Úspech medzi mužmi sme už potrebovali ako soľ, veď od triumfu Martina Kližana v Mníchove ubehol už takmer rok. Kája potvrdzuje svoj talent a dosiahla úžasný výsledok," pokračoval.

"Pevne verím, že bude našou veľkou oporou v dôležitom fedcupovom stretnutí proti Švédsku. Začína sa antuková sezóna a Maťo i Kája majú tento povrch najradšej, takže sa máme na čo tešiť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová vyhrala turnaj v Katoviciach, získala prvý titul